понеделник, 03 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1837 прочитания

  Каква е историята на един от най-обичаните разказвачи на истории в света?

  В България излезе „Три седмици с брат ми“ - автобиографичен разказ от Никълъс Спаркс
  14 май 2021, 16:52 a+ a- a

  Никълъс Спаркс

  Никълъс Спаркс е един от най-обичаните разказвачи на истории в света. Всичките му книги са бестселъри на „Ню Йорк таймс“ с над 105 милиона продадени копия по целия свят. Преведени са на повече от 50 езика, включително над 75 милиона копия само в САЩ. Редица от романите му имат филмови адаптации, сред които: „С дъх на канела“, „Последната песен“, „Най-доброто в мен“, „Тетрадката“ и други. Към настоящия момент Никълъс Спаркс се радва на грандиозен успех в световен мащаб и печалбите от романите му го поставят високо сред редиците на милионерите, но невинаги съдбата е била така благосклонна към него.

  На осемгодишна възраст през 1969-а малкият Никълъс заедно със семейството си бягат от студената зима в Минесота и се местят в Ингълуд, Калифорния. Заживяват в социално жилище със символичен наем. Успешният автор, тогава още дете, живее в бедност в централен квартал, пропит с гневни спомени от расовите сблъсъци през 1965-а година. Кварталът е свърталище на проститутки, наркопласьори и гангстери, а живущите там са цветнокожи семейства. Кооперацията, в която живее тогава Спаркс, самият той описва като „порутен блок“.

  В студентска възраст точно когато си мисли, че животът започва да му върви и печели стипендия от университета в Нотр Дам като успешен лекоатлет, контузия слага край на начинаещата му спортна кариера, така това поредно разочарование в живота му го вдъхновява да напише първия си (непубликуван) роман. Това е и причината Спаркс да засяга в творчеството си по-сериозни теми, като самотата, скръбта и загубата. Това се дължи на трудния му житейски път, съпътстван от лишения, загуби и лични трагедии. Пример е и смъртта на сестра му, която умира от мозъчен тумор едва на 33 години.

  По-късно болестта й е вдъхновение в творбите му в „Три седмици с брат ми“ - автобиографичен разказ, който издателство „Ера“ издаде на българския пазар през месец май. В книгата Никълъс Спаркс и брат му Мика споделят собствените си емоционални отговори за смъртта на родителите и сестра си. Тръгвайки на околосветско пътешествие братята преживяват две пътешествия – едно, в което пътуват до екзотични места, и друго, което показва пътя им един към друг. Тази пленяваща автобиографична история представя неподозирана и малко известна част от личността на автора.

  „Три седмици с брат ми“ е откровено послание – изповед на Никълъс Спаркс. Като семеен мъж, натоварен с проблемите на всеки един обикновен човек, по време на пътешествието той открива за себе си изумителни истини за загубата, любовта и надеждата. Същевременно става ясно колко дълъг път е извървял писателят, за да постигне завидния успех, на който се наслаждава днес. Благодарение на своя талант и упорство Спаркс успява да постигне финансова стабилност, въпреки че животът му минава през ситото на трудностите и загубите. Така на практика авторът, освен че вдъхновява с творбите си, е и пример за всеки, който иска да постигне успех и финансова независимост. Благодарение на тежкия си житейски опит той доказва, че всичко в живота е постижимо с амбиция и цел.

  Към настоящия момент Спаркс е изключително богат и  финансира различни благотворителни организации.  През 2011 г. основава Фондация „Никълъс Спаркс“ с основна цел подобряване на културното и международното разбиране чрез глобален образователен опит за ученици от всички възрасти. Даренията, с който Спаркс ежегодно подпомага различни благотворителни организации, програми за стипендии и проекти, възлизат на над 15 милиона долара.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 минути
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво
  преди 32 минути
  836 компании получават 85 млн. лв. за енергийна ефективност
  Става дума за сключени по процедура „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност“ договори по ОПИК 2014-2020 г.
  преди 1 час
  Интерконекторът с Гърция стартира успешно търговска експлоатация
  Председателят на ЕК и редица държавни глави приветстваха приемането на първите количества природен газ по IGB по време на официално събитие в София
  преди 2 часа
  7 партии влизат в новия парламент
  При 99% обработени протоколи
  преди 3 часа
  179 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 259 948