вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1339 прочитания

  KPMG оцени българската стартъп компания СЕПА Кибер Технологии на 300 млн. евро

  „България е идеална среда за развитие на бизнес от нула до световна фондова борса”, казва главният изпълнителен директор на компанията Марвин Блажевски
  28 април 2021, 09:34 a+ a- a

  Българската стартъп компания СЕПА Кибер Технологии обяви, че е достигнала предварителна IPO оценка от 300 милиона евро според световно признатата одиторска фирма KPMG. След промяна в типа регистрация от еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) към еднолично акционерно дружество (ЕАД), българският стартъп продължава да върви към своята цел – да бъде обявен на световната фондова борса.

  „СЕПА Кибер Технологии е доказателство, че стартиращите фирми имат бъдеще и България е идеална среда за развитие на бизнес от нула до световна фондова борса.”, коментира Марвин Блажевски, главен изпълнителен директор и основател на СЕПА Кибер Технологии.

  СЕПА Кибер Технологии е финтех компания, базирана във Варна, част от международна корпорация, която оперира в повече от 32 държави по света. Компанията предлага иновативни, модулни и мащабируеми IT решения за банки и финансови институции, правителства, учебни заведения, както и за ритейл сектора.

  Компанията е основана през 2018 и за 3 години успява да постигне забележителен растеж. От своето създаване до сега е отворила седем офиса в Европа, Азия и Северна Америка и управлява пет центъра за съхранение на данни.  

  Разработената от СЕПА Кибер Технологии платформа – MuSe, предоставя достъп на фирмите до над 600 финансови и регулаторни услуги и модули под един покрив. Софтуерните продукти на фирмата правят отварянето на необанки и интегрирането на финансови продукти възможно в рамките на 3 до 6 месеца.

  СЕПА Кибер Технологии разполага със собствени центрове за данни в пет държави, сертифицирани с най-високия световен сертификат PCI DSS ниво 1, което позволява обработване и съхранение на данни при финансови операции. Мисията на СЕПА Кибер Технологии е да даде на напредничави компании от цял свят достъп до мащабируеми ИТ решения и консултации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 11 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 14 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 15 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 15 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи