неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2003 прочитания

  „Язаки“ затваря заводите си в Димитровград и Сливен до 5 април 2020

  Производствената дейност в Ямбол продължава в ограничени размери
  24 март 2020, 14:46 a+ a- a

  Производителят на автокомпоненти „Язаки България“ обяви, че преустановява масовото производство на заводите си в Димитровград и Сливен до 5 април 2020 г. Производствената дейност в Ямбол продължава в ограничени размери до 5 април.

  Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията, посочват оттам.

  Спирането на дейността засяга около 2400 служители в производствената база на „Язаки” в Димитровград и около 3250 служители в комбинираните производствата в Сливен и Ямбол. Компанията се надява да има възможност да се върне към нормални оперативни дейности от 6 април 2020 и в трите града.

  В глобален мащаб над  20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността обаче могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили.

  От компанията посочват, че при преустановяването на операциите работят в тясно сътрудничество с Европейския работнически съвет и със съответните органи и представители на служителите във всички държави, за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство.

  Припомняме, че на 17 март работниците в завода на компанията в Димитровград излязоха на протест с искане на отпуск заради създалата се епидемична обстановка и опасността от коронавирус. От ръководството тогава заявиха, че са осигурили дезинфектанти за работниците, както и че са поръчали ръкавици и маски. За по-нататъшните си действия и дали ще затворят завода казаха, че ще водят разговори с фирмата в Япония.

  „Язаки България“ е 100% собственост на японската Yazaki Corporation, специализирана в производството на автомобилни компоненти и оборудване, климатици и различни продукти, свързани с екологията. Дейността на фирмата в България датира от 2006 и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации, а основните клиенти са автомобилните производители „Рено“ и „Форд“. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство