четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2407 прочитания

  Автопаркът на Spark достигна 330 електромобила в София

  Компанията планира да продължи разрастването на автопарка си тази година
  06 февруари 2020, 10:11 a+ a- a

  Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – Spark, вече имат на разположение над 350 електромобила в София. Поредната доставка на 80 нови електромобила Hyundai Kona и добавянето им в платформата е факт от тази нощ. Те вече са по улиците на града и са достъпни за потребителите на услугата. SPARK предлага достъп до 9 различни модела електрически автомобила през мобилно приложение за своите клиенти. 

  Spark е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След инсталиране на мобилното приложение Spark car sharing на телефона си, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите на Spark. След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или навсякъде в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от територията на града. Spark Bulgaria е част от международната група Spark Technologies. Групата оперира на три пазара – Литва, България и Румъния. От компанията планират да продължат международната си експанзия и съвсем скоро предстои навлизането на услугата в Латвия.

  „Щастливи сме, че успяхме да увеличим значително автопарка си за последните две години и половина, в които услугата е на българския пазар.“ Коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria. „Услугата Spark предлага модерно транспортно решение в София, като пряко допринася за решаването на някои от значимите проблеми в столицата. Потребителите ни не ползват личните си автомобили или не притежават такива, а всяка кола от Spark се ползва от различен брой хора всеки ден. По този начин допринасяме за подобряване на тежкия трафик, ситуацията с ограничения брой паркоместа и отделянето на вредни емисии в града. Зоните за наем и освобождаване на Spark вече покриват значителна част от София и непрекъснато се увеличават, за да могат потребителите ни да ползват ефективно и екологично транспортно решение на световно ниво.“ допълни още той.

  Плановете на компанията са през 2020 г. да продължи да увеличава сериозно автопарка и зоните за наем и освобождаване, както и добавянето на изцяло нови модели електромобили към автопарка си. 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 2 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 8 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния