петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2455 прочитания

  Японската Ricoh стана акционер в „Немечек България“

  Сделката се финализира в навечерието на 20-годишнината на българската компания
  15 октомври 2019, 10:00 a+ a- a

  Японският гигант Ricoh, световен лидер в решенията за дигитализиране на бизнеса, стана акционер в една от първите самостоятелни български софтуерни компании – „Немечек България“. Сделката бе финализирана в навечерието на 20-ата годишнина на българското дружество. Промяната е резултат от решението на Ricoh да придобие DocuWare – лидер в технологиите за управление на бизнес информация и процеси и дългогодишен миноритарен партньор в „Немечек България“.

  „За нас това не е просто стечение на обстоятелствата, а знакова инвестиция и още едно категорично признание за екипа на „Немечек България“, защото основната част от системата DocuWare се разработва именно от нашите професионалисти от 1998 година насам.“, обяснява Георги Брашнаров, основател на „Немечек България“.

  Ricoh е водещ доставчик на решения за обработка на документи, IT услуги, комерсиален и индустриален принт, дигитални камери и индустриални системи с 80-годишна история. Ricoh Group оперира в близо 200 държави и региони по света. Обемът на продажбите на компанията на глобано ниво за последната финансова година (към март 2019 година) достига $18.1 млрд.

  Разработването на системата DocuWare е един от първите проекти, с които преди 20 години Немечек България стартира дейността си. Към момента над 60 специалисти са посветени на развитието и дистрибутирането на системата за дигитално управление на бизнес информация и автоматизация на работните процеси. Решението се ползва от над 500 000 потребители от 12 000 компании в 90 държави в цял свят, а в България се предлага от 2000 година.

  От компанията се похвалиха, че експертизата на техните професионалистите получава световно признание с включването на софтуера Vectorworks Architect в списъка с най-добрите бизнес инструменти на Newsweek за 2019 година. Българските специалисти участват от близо 20 години в разработването на водещия дизайн и BIM софтуер Vectorworks, който с над 650 хил. клиенти е в топ 3 на най-използваните в света. С него проектират както световноизвестни архитекти, така и специалисти в хитови продукции на филмовата и развлекателна индустрия.

  „Зад тези 20 години история стоят много работа и опит, но ако трябва да посоча само едно постижение, то ще е екипът на „Немечек България“. Гордея се с всеки един от нашите близо 300 професионалисти и най-вече с културата и отборния дух, които успяхме да изградим и поддържаме вече толкова години в един от най-динамичните браншове.“, споделя още Брашнаров.

  Доказателство за това е рекордно ниското ниво на текучество в компанията, което дори през последните години във високо конкурентния ИТ сектор остава под 8%. Близо половината от служителите са в компанията вече над 5 години, а има и такива, които работят в „Немечек България“ от самото ѝ създаване.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 9 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 15 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния