понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12900 прочитания

  JOBS in BG: Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?

  За професията и възможностите разказва Кирил Лудачки, един от първите избрани по програмата „Управители на бъдещето“
  23 ноември 2018, 11:46 a+ a- a

  Кирил Лудачки е специалист „Логистика“ в направление „Управление на веригата за доставки” в Kaufland България. Работа в компанията започва на 1 октомври 2018 като един от първите избрани по кариерната програма „Управители на бъдещето“Програмата е иновативна за България. Насочена е към вече завършили студенти или такива, на които им предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. Те получават шанс за старт на професионалната си кариера и възможност за развитие в компанията.

  Назначените „Управители на бъдещето“ получават възнаграждение в размер, съответстващ на заплащането за позициите, които ще заемат след нейното успешно завършване, както и пълния пакет социални придобивки, който компанията осигурява на всички служители. Участниците преминават интензивно едногодишно обучение в различни отдели на компанията и под ръководството на опитни ментори. За младежите се откриват възможности да ръководят или да участват в разнообразни национални и международни проекти и да обменят опит с над от 140 хиляди служители в Европа. 

  Срещнахме се с Кирил, за да ни разкаже първите си впечатления от програмата, както и повече за своята професия. Какви са основните отговорности, как се поддържа квалификацията, какви са възможностите за развитие и кои са най-големите заблуди за сферата на логистиката.

  Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?

  Началото на кариерата
  Завърших висшето си образование в Холандия -  бакалавър „Логистика и транспортен мениджмънт“ и специализация „Митнически мениджмънт в международния бизнес“. Кариерата ми стартира още докато учех. В продължение на 3 години бях част от екипа на международна транспортно-логистична компания, в която натрупах ценен опит и знания. След завършване на своето образование си дадох срок от половин година да помисля накъде да поема, като проучвах различни възможности и държави. България винаги е била в този списък. Така попаднах на програмата „Управители на бъдещето“, кандидатствах, бях поканен да участвам в доста стриктен процес на подбор и днес вече съм част от екипа на компанията.

  Какви са основните ти отговорности като специалист „Логистика“?
  Има няколко отговорности, които изпъкват на преден план. На първо място, участвам в различни проекти, свързани с доставката на стоките от централния склад към филиалите. Фокусът за момента е върху анализирането и оптимизирането на някои от тях, така че продуктите да стигат в добро качество до нашите клиенти. Работата ми е свързана с различни локации на компанията: обслужващ офис, даден филиал, централен склад, което я прави доста разнообразна. 

  Как типично протича един работен ден?
  Обикновено започва с чаша кафе и преглед на задачите за деня. След това се преминава към тяхното изпълнение по зададения график, участване в срещи, ако има планирани такива. Но разбира се, в бизнеса не всеки ден може да се планира точно, така че човек винаги трябва да е гъвкав и готов за изненади.

  Какви умения и качества са необходими за тази професия?
  Аналитичните умения и боравенето с числа са от критично значение, тъй като винаги става въпрос за количества, километри, товари, доставки и резултати. Внимание към детайлите и вземането на решения също са от голяма важност. Не на последно място в сферата на логистиката е добре да имаш напредничаво мислене и въображение.  

  Как поддържаш знанията и квалификацията си?
  За мое щастие, програмата „Управители на бъдещето“ предлага доста интересни възможности за повишаване на квалификацията. Компанията е много ангажирана към това служителите да подобряват своите познания и квалификация и предлага различни курсове. От друга страна, аз самият се стремя да следя новостите и тенденциите в сферата. Членувам и във Федералното сдружение за логистика в Германия, където има голям набор от материали и курсове, чрез които човек може да повиши своите знания.

  Какви са възможностите за развитие?
  Възможностите лично през моята призма са доста големи. Виждаме, че технологиите проникват във всяка сфера на икономика и логистиката не прави изключение. Това, от своя страна, изисква непрекъснато усъвършенстване на дадени процеси и придобиване на нови знания от всички замесени. Смятам, че в следващите години значението на логистиката ще нарасне неимоверно. Също така общественият фокус е вече насочен към опазване на околната среда, електрическите автомобили навлизат с доста бързи темпове и пред всички нас се задава една голяма промяна, която ще донесе и огромни възможности.

  Кои са най-големите заблуди за тази професия?
  В повечето случаи хората асоциират логистиката изцяло и само с транспорт на товари, но това не е така. Днес във всеки склад/хъб става въпрос за логистика, много често тя е едно свързващо звено между различни производства например. Логистиката е в публичния транспорт, ЖП превозите, авиацията и т.н. и ще играе все по-важна роля в бъдеще. 

  Как си почиваш?
  Като всеки млад човек обичам да излизам с приятели. Интересувам се от история и по-конкретно от Втората световна война. Обичам книгите и редовно чета в свободното си време.

  Свързани новини
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата
  29 септември 2023, 12:21
  Открит бе първия етап от фотоволтаичния парк на „Каменица“ АД в Хасково
  Съоръжението е последната най-голяма инвестиция на компанията в посока устойчиво развитие и е първото в подобен мащаб за Molson Coors на глобално ниво
  29 септември 2023, 09:41
  За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение
  Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
  29 септември 2023, 09:16
  НС прие промени в Закона за защита на подаващите сигнали служители
  Приемането на законопроекта е част от Плана за възстановяване и устойчивост