събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1581 прочитания

  Николай Стоицев е новият Senior Engineering Manager в StorPool Storage

  Николай има дългогодишен опит в софтуерната разработка и управлението на екипи от софтуерни инженери
  03 юли 2024, 14:13 a+ a- a

  Николай Стоицев - Senior Engineering Manager в StorPool Storage. Снимка: Личен архив

  Николай Стоицев заема позицията Senior Engineering Manager в българската софтуерна фирма StorPool Storage, съобщават от компанията. Той има дългогодишен опит в софтуерната разработка и управлението на екипи от софтуерни инженери. Николай е бакалавър в компютърните науки от Факултета по математика и информатика на СУ “Св. Климент Охридски”.

  StorPool Storage разработва собствен софтуерен продукт, който е сред водещите решения за съхранение на данни в глобален мащаб. Николай ще ръководи техническия екип и ключови инициативи в компанията, които целят да ускорят и подобрят разработката и поддръжката на продукта.

  Кариерата на Николай започва с позицията софтуерен инженер в Musala Soft, където работи по проекти за IBM. След това е част от няколко технологични стартъп компании. Той е бил и старши front-end разработчик във водещия доставчик на облачни решения CloudSigma. След това се присъединява към екипа на VMware, където разработва платформа за автоматизиране на управлението на облачни услуги. Николай е и сред основните разработчици на високо скалируеми системи за обработка и споделяне на големи обеми от финансова информация в компанията за споделени пътувания Uber. Преди да се присъедини към екипа на StorPool Storage, той е бил Senior Engineering Manager в компанията за високотехнологична медицинска диагностика HALO Diagnostics и е отговарял за технически екипи, разработващи ключовите услуги на платформата, както и критичната за бизнеса сфера на разплащанията.

  „Изключително съм радостен, че имам възможността да бъда част от екипа на StorPool. В днешния свят, движен от данни, е изключително важно за всяка организация да може ефективно да съхранява, менажира и защитава добре своята информация. Това прави нашето решение изключително важно за клиентите ни. В StorPool имаме уникална комбинация от изключително харесван продукт с бизнес успех и много интересни технически предизвикателства. Разработването на такива критични решения идва с изключително високи цели за надеждност, скалируемост и сигурност. Софтуерната платформа, която разработваме и оперираме, работи с петабайтови обеми от данни, поддържайки 100µs време за отговор, докато работи с 99.999% надеждност. Тези изключителни характеристики изискват технологичен и организационен подход на световно ниво, което прави работата в StorPool изключително интересна” - споделя Николай по повод включването си в екипа на StorPool Storage.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 1 ден
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 1 ден
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 ден
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект