събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5071 прочитания

    Калин Добрев поема управлението на Festo в България

    Добрев е част от екипа на Festo повече от 20 години
    06 април 2023, 12:03 a+ a- a

    Инж. Калин Добрев - Управител на Фесто Производство ЕООД и Фесто ЕООД. Снимка: Festo

    Инж. Калин Добрев поема управлението на двете дружества на немския концерн Festo в България. Той се присъединява към екипа на Festo от 1 април 2023 г. като Управител на Фесто Производство ЕООД и Фесто ЕООД след едногодишно развитие извън фирмата и оттегляне от поста на предшественика си инж. Георги Атанасов. 

    Добрев е част от голямото семейство на Festo повече от 20 години. Завършил е Executive MBA във Виенския университет по икономика и бизнес (Business School WU), а преди това „Полимерно инженерство“ в Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ), София. Успешната му професионална кариера преминава почти изцяло във Festo, където започва като машинен оператор в производството през 2001 година. Впоследствие преминава през всички ръководни нива до ръководител на най-големия производствен отдел към 2022 г. „Електроника и задвижвания“, разгръщайки както личните, така и професионалните си компетенции.   

    Като непрекъснато развиваща се, динамична и учещата се организация, Фесто Производство приветства споделянето на знания и обмяната на опит с други организации. През годините Калин Добрев ръководи и участва в екипи, които посещават повече от 65 външни компании в 14 държави в Европа и Азия с цел обмяна и споделяне на най-добрите практики в областта на оперативното усъвършенстване (Operational Excellence). Инж. Добрев е и част от екипа на Фесто Производство, който през 2019 г. печели I. място в престижния международен конкурс Lean and Green Awards в категория „Производствено предприятие“, присъждано за първи път на фирма, развиваща дейност в Източва Европа.

    В периода февруари 2022 – април 2023 г. Калин Добрев е Изпълнителен Директор и член на Съвета на директорите на Oberthur Fiduciaire AD (част от Oberthur Fiduciaire SAS - една от трите най-големи частни печатници на разплащателни средства).

    В лицето на Калин Добрев Festo в България ще има движеща сила за непрекъснато усъвършенстване, мотивация и развитие на хората, управление на проекти и процеси, а фокусът ще бъде поставен върху екипната работа и съвместното постигане на целите.

     „За мен е огромна радост и привилегия да се присъединя отново към екипа на Festo. Съзнавам, че това става в много ключов момент, както за концерна, така и за цялостния бизнес климат в страната ни. Период, когато фокусът ще бъде поставен върху развоя на нови продукти  и производство от бъдещо поколение  на ключови за концерна сложни високотехнолоигични изделия с висока добавена стойност. Индустрия от следващо поколение с интегриран хардуер (електроника) и софтуер, които свободно комуникират помежду си и променят начина на взаимодействие в индустриалната автоматизация. Това ще превърне българското подразделение на Festo във водещо в направлението Електроника“, коментира инж. Калин Добрев.

    Вижте по какви проекти работи Festo в България

    Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на ФЕСТО ПРОИЗВОДСТВО ЕООД в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 24 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство