четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10776 прочитания

    Българин стана вицепрезидент във френския гигант Gameloft

    Това е най-високата позиция в компанията, достигана от българин
    20 март 2023, 10:54 a+ a- a

    Гейминг компанията Gameloft обяви най-актуалните промени в ръководния си екип. Димо Димов (България) и Игор Антонов (Украйна) вече са вицепрезиденти Live Games (Live games означава всички игри, които вече са публикувани, могат да бъдат играни и биват развивани като услуги от създателите си без значение от платформата им) във френския гигант.

    Това е най-високата позиция в компанията, достигана от българин и още веднъж доказва ролята на България на международната карта на гейминг индустрията. На новата си позиция Димо Димов ще продължи да работи в тясно сътрудничество с мениджърите на игри като Asphalt 9, March of Empires, War Planet Online, Dungeon Hunter 5, Gangstar Vegas и др. и ще отговаря за монетизационните екипи в София, Барселона, Лвов, Букурещ и Бризбейн.

    Признанието идва след усилията на Димо в ролята му на Глобален директор Live Games да подобри начина, по който компанията развива игрите си. Работейки заедно с гейм екипите в студиата, допринесе за ефективността на портфолио, за споделянето на добри практики и за колаборацията между екипите.

    Пътят на Димо в Gameloft започва още през 2007 и доказва, че интересът към игрите, усърдното учене и аналитичното мислене могат да доведат до успешна международна кариера. „Приемам новото предизвикателство като признание не само за мен, а и за работата на отдадените хора, с които сме рамо до рамо през последните години!“, сподели Димо Димов.

    Gameloft e lодещ разработчик и издател на игри, който се е наложил като един от най-добрите иноватори в своята област от 2000 насам. Компанията създава игри за всички дигитални платформи. Gameloft оперира със собствени утвърдени франчайзи като Asphalt, Dragon Mania Legends, Modern Combat и Dungeon Hunter, а също така си партнира с основни притежатели на права, включително Disney, LEGO, Universal, Illumination Entertainment, Hasbro, Fox Digital Entertainment, Mattel, Lamborghini and Ferrari.

    Gameloft дистрибутира своите игри в над 100 държави и е работодател на 3600 служители в целия свят. Gameloft е компания на Vivendi.

    Студиото в България е октрито през 2005 в София. Gameloft Bulgaria е един от най-големите гейм разработчици в страната с над 200 служители.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Геймлофт България ЕООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк