събота, 25 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  934 прочитания

  Далибор Чубела е новият Зам. Гл. Изпълнителен Директор на УниКредит Булбанк

  Той има повече от 21 години опит в банковия сектор
  21 февруари 2023, 10:00 a+ a- a

  Далибор Чубела - Зам. Гл. Изпълнителен Директор на УниКредит Булбанк. Снимка: УниКредит Булбанк

  Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Далибор Чубела като Заместник Главен Изпълнителен Директор и Заместник-Председател на УС на УниКредит Булбанк. Назначението ще влезе в сила след получаване на одобрение на БНБ/ЕЦБ и след вписване на Далибор Чубела в търговския регистър по партидата на банката.

  Далибор има повече от 21 години опит в банковия сектор. Професионалният му път започва с различни ръководни позиции в областта на маркетинга и развитие на продукти и търговско планиране в корпоративно банкиране. От 2009 до 2013 е член на УС и главен риск директор на УниКредит Банк Мостар. През 2013 е избран за председател на УС на УниКредит Баня Лука. Остава там до 2016, когато поема същата позиция, връщайки се в УниКредит Банк Мостар. В началото на 2020 става част от екипа на Загребачка банка в Хърватия в ролята на генерален мениджър и заместник-председател на УС, откъдето сега се присъединява към УниКредит Булбанк.

  „Далибор е ориентиран към резултатите, решителен и способен да се ангажира с хората, да ги насочва, така че нещата да се вършат по правилния начин и ефективно. Той е изключително фокусиран върху приоритетите, като същевременно има способността да се адаптира към новите обстоятелства, когато е нужно. Неговата лидерска и лична отговорност ще допринесе за продължението на успешното пътуване на УниКредит в България и за отключването на нови възможности“, коментира Теодора Петкова, директор за Източна Европа на УниКредит.

  „Щастливи сме, че Далибор ще се присъедини към екипа на УниКредит в България и съм уверена, че заедно ще създадем нови възможности за растеж за нашите клиенти и заинтересованите ни страни. Досегашният му опит и професионализъм ще подкрепят екипа ни по пътя към нови успехи и към стремежа ни да затвърдим нашата банка като водеща финансова организация с грижа за клиентите и общностите ни“, споделя Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

  Докато работи в Загребачка банка, заедно с екипа, Далибор допринася за изключителните финансови резултати на банката и активно участва в трансформацията ѝ в институция, за която бизнесът е приоритет и която е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Πpи зaмянaтa нa лeвa c eвpo заплатата ми, ако е 1500 лв., ще стане ли автоматично 1500 евро?
  От Българска народна банка обясняват след като се въведе еврото, как ще се превалутират заплатите
  преди 17 часа
  Представиха сайта за за наблюдение на цените на основни хранителни продукти
  Към момента са включени около 30 основни хранителни продукта
  преди 20 часа
  НСИ отчете спад на цените на жилищата в София
  Понижението е за последното тримесечие на 2022
  преди 21 часа
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  преди 22 часа
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ