събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1341 прочитания

  Спартак Кабакчиев е новият Главен Оперативен Директор на Бианор Холдинг

  Той е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията
  09 февруари 2023, 09:05 a+ a- a

  Снимка: Бианор Холдинг

  Спартак Кабакчиев се присъединява към екипа на Бианор Холдинг АД като Главен Оперативен Директор от началото на месец февруари т.г. Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията и по-конкретно в областта на бизнес развитието, стратегическото управление и партньорствата.

  Спартак Кабакчиев е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. До януари 2023 г. Кабакчиев заема позицията директор стратегически партньорства в Quickbase. Преди това е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ. Кабакчиев е ръководил и бизнес развитието на Flipps Media, дъщерно дружество на Бианор Холдинг, при стъпването на компанията на американския пазар и привличането на инвестиции от водещи фондове в Силициевата долина.

  „Бианор Холдинг“ АД води началото си от създадената през 1998 г. ИТ фирма Арексус. През 2006 г., Бианор става първата българска софтуерна компания провела успешно първично публично предлагане на Българска Фондова Борса (БФБ: BNR). „Бианор Холдинг“ АД обединява и ръководи група от високо-технологични компании предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от отбранителната, телекомуникационната, технологичната, медийната, финансовата индустрия, и обществения сектор. Групата се фокусира върху изграждането и разширението на екосистема от технологични компании, които работят в синергия. Целта е създаването на условия за сигурни инвестиции в ИТ бизнес основан на сериозен опит, внимателен подбор и разнообразен клиентски профил.

  Разширяването на ръководния екип на Бианор Холдинг е с цел реализирането на стратегията за растеж и развитие на групата. Планира се, в допълнение на органичния бизнес растеж в областта на отбраната и комуникациите, разрастването да се осъществи и чрез придобивания. Кабакчиев ще се ангажира с процеса по придобивания и интеграция и ще подпомага дъщерните компании в управлението на продажбите и разширяване на партньорствата, идентифициране и реализиране на стратегическите цели, и постигане на синергии между компаниите от групата.

  „С привличането на Спартак целим да ускорим реализирането на стратегията ни за бизнес развитие и да задълбочим връзките със стратегически партньори,“ казва Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на „Бианор Холдинг“ АД. „Спартак притежава богат опит в управлението на български и международни компании и вярвам, че той ще изиграе ключова роля за продължаващия успех на групата,“ допълва Йорданов.

  „Много се радвам да се присъединя към екипа на Бианор и отново да работя рамо до рамо с Коста,“ споделя Спартак Кабакчиев. „Следя с интерес развитието на компанията през годините и вярвам, че пред нас има изключителни перспективи за растеж, особено в областта на отбраната и комуникациите. Всички в екипа сме амбицирани да изведем Бианор Холдинг сред водещите ИТ групи на пазара и да я превърнем в притегателно място за най-успешните компании и екипи,“ казва Кабакчиев.

  „Бианор Холдинг“ АД започва подготовката за бъдещи увеличения на капитала, с които да финансира евентуални придобивания. На извънредно общо събрание, което ще се състои на 9 февруари в офиса на дружеството в София, акционерите ще обсъдят промени в устава, за да регламентират увеличенията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 1 ден
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 1 ден
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 1 ден
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 1 ден
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила