петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2405 прочитания

    Спартак Кабакчиев е новият Главен Оперативен Директор на Бианор Холдинг

    Той е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията
    09 февруари 2023, 09:05 a+ a- a

    Снимка: Бианор Холдинг

    Спартак Кабакчиев се присъединява към екипа на Бианор Холдинг АД като Главен Оперативен Директор от началото на месец февруари т.г. Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с над 20-годишен опит в ИТ индустрията и по-конкретно в областта на бизнес развитието, стратегическото управление и партньорствата.

    Спартак Кабакчиев е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. До януари 2023 г. Кабакчиев заема позицията директор стратегически партньорства в Quickbase. Преди това е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ. Кабакчиев е ръководил и бизнес развитието на Flipps Media, дъщерно дружество на Бианор Холдинг, при стъпването на компанията на американския пазар и привличането на инвестиции от водещи фондове в Силициевата долина.

    „Бианор Холдинг“ АД води началото си от създадената през 1998 г. ИТ фирма Арексус. През 2006 г., Бианор става първата българска софтуерна компания провела успешно първично публично предлагане на Българска Фондова Борса (БФБ: BNR). „Бианор Холдинг“ АД обединява и ръководи група от високо-технологични компании предлагащи специфични ИТ услуги. Дружествата в групата разработват специализирани софтуерни решения за водещи корпорации и стартиращи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обхваща компании от отбранителната, телекомуникационната, технологичната, медийната, финансовата индустрия, и обществения сектор. Групата се фокусира върху изграждането и разширението на екосистема от технологични компании, които работят в синергия. Целта е създаването на условия за сигурни инвестиции в ИТ бизнес основан на сериозен опит, внимателен подбор и разнообразен клиентски профил.

    Разширяването на ръководния екип на Бианор Холдинг е с цел реализирането на стратегията за растеж и развитие на групата. Планира се, в допълнение на органичния бизнес растеж в областта на отбраната и комуникациите, разрастването да се осъществи и чрез придобивания. Кабакчиев ще се ангажира с процеса по придобивания и интеграция и ще подпомага дъщерните компании в управлението на продажбите и разширяване на партньорствата, идентифициране и реализиране на стратегическите цели, и постигане на синергии между компаниите от групата.

    „С привличането на Спартак целим да ускорим реализирането на стратегията ни за бизнес развитие и да задълбочим връзките със стратегически партньори,“ казва Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на „Бианор Холдинг“ АД. „Спартак притежава богат опит в управлението на български и международни компании и вярвам, че той ще изиграе ключова роля за продължаващия успех на групата,“ допълва Йорданов.

    „Много се радвам да се присъединя към екипа на Бианор и отново да работя рамо до рамо с Коста,“ споделя Спартак Кабакчиев. „Следя с интерес развитието на компанията през годините и вярвам, че пред нас има изключителни перспективи за растеж, особено в областта на отбраната и комуникациите. Всички в екипа сме амбицирани да изведем Бианор Холдинг сред водещите ИТ групи на пазара и да я превърнем в притегателно място за най-успешните компании и екипи,“ казва Кабакчиев.

    „Бианор Холдинг“ АД започва подготовката за бъдещи увеличения на капитала, с които да финансира евентуални придобивания. На извънредно общо събрание, което ще се състои на 9 февруари в офиса на дружеството в София, акционерите ще обсъдят промени в устава, за да регламентират увеличенията.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 16 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 17 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 23 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 1 ден
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава