събота, 10 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1346 прочитания

  Изпълнителният директор на Банка ДСК Славейко Славейков поема нова ръководна роля

  Диана Митева се оттегля от банката
  09 януари 2023, 13:25 a+ a- a

  От януари 2023 ролята на ръководител на направление „Банкиране на дребно“ поема Славейко Славейков, изпълнителен директор и ръководител на направление „Стратегия, финанси и управление на данни“. Той поема новата позиция от Диана Митева, която се оттегля от банката от януари 2023.

  Славейко Славейков има повече от 17 години опит в банковия сектор, като повече от 12 години е член на Управителния съвет и Главен финансов директор, първо в Societe Generale Експресбанк, а през последните повече от 3 години в Банка ДСК. Отличен е с награда за най-добър финансов директор – „CFO на годината“ през 2016 г., в категорията „Контрол и отчетност“ в конкурса на EY.

  В качеството си на главен финансов директор в Банка ДСК има изключителен принос за успешното интегриране на финансовите процеси при придобиването на Societe Generale Експресбанк от Банка ДСК. Преструктурира работата и развива екипите, за които отговаря и ги обединява в направление „Стратегия, финанси и управление на данни“. Въвежда нови бизнес процеси, като оптимизира и автоматизира съществуващите. През 2020 г. създава и успешно ръководи работата на нови структури за ефективно управление и моделиране на данни с цел по-добро пазарно сегментиране и най-вече подобряване на клиентското изживяване.

  Освен стандартните отговорности, присъщи на главен финансов директор, през последните няколко години Славейко Славейков отговаря и за дирекция „Доставки“, управление „Логистика“, управление „Централен Бек-офис“ и управление „Център за управление на данни“. През 2021 и 2022 г. участва активно в стратегическите процеси за дигитална трансформация на Банка ДСК.

  Към настоящия момент Славейко Славейков е силно ангажиран с въвеждане на иновативен гъвкав банков модел на управление, с който Банка ДСК цели да осигури най-доброто клиентското изживяване чрез предлагане на подходящи модерни персонални решения на всеки свой клиент.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Производствената дефлация в Китай се задълбочава
  През май тя се увеличава с най-бързия темп от 7 години насам
  преди 1 ден
  Ваксината срещу RSV на GSK бе одобрена в Европа
  Тя ще може да се прилага от есента преди да е настъпил сезонът на синцитиалния вирус
  преди 1 ден
  ITA Airways и Turkish Airlines стартират Codeshare партньорство
  То ще предложи повече гъвкавост по отношение на избора на полети между Италия и Турция
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  HSBC временно прекрати предлагането на нови ипотечни продукти
  Мярката е предприета във Великобритания и ще продължи само няколко дни
  преди 1 ден
  Wizz Air стартира директен полет от София до Тирана
  Авикомпанията добавя още 9 маршрута към мрежата си в Албания