събота, 02 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1892 прочитания

  Изпълнителният директор на Банка ДСК Славейко Славейков поема нова ръководна роля

  Диана Митева се оттегля от банката
  09 януари 2023, 13:25 a+ a- a

  От януари 2023 ролята на ръководител на направление „Банкиране на дребно“ поема Славейко Славейков, изпълнителен директор и ръководител на направление „Стратегия, финанси и управление на данни“. Той поема новата позиция от Диана Митева, която се оттегля от банката от януари 2023.

  Славейко Славейков има повече от 17 години опит в банковия сектор, като повече от 12 години е член на Управителния съвет и Главен финансов директор, първо в Societe Generale Експресбанк, а през последните повече от 3 години в Банка ДСК. Отличен е с награда за най-добър финансов директор – „CFO на годината“ през 2016 г., в категорията „Контрол и отчетност“ в конкурса на EY.

  В качеството си на главен финансов директор в Банка ДСК има изключителен принос за успешното интегриране на финансовите процеси при придобиването на Societe Generale Експресбанк от Банка ДСК. Преструктурира работата и развива екипите, за които отговаря и ги обединява в направление „Стратегия, финанси и управление на данни“. Въвежда нови бизнес процеси, като оптимизира и автоматизира съществуващите. През 2020 г. създава и успешно ръководи работата на нови структури за ефективно управление и моделиране на данни с цел по-добро пазарно сегментиране и най-вече подобряване на клиентското изживяване.

  Освен стандартните отговорности, присъщи на главен финансов директор, през последните няколко години Славейко Славейков отговаря и за дирекция „Доставки“, управление „Логистика“, управление „Централен Бек-офис“ и управление „Център за управление на данни“. През 2021 и 2022 г. участва активно в стратегическите процеси за дигитална трансформация на Банка ДСК.

  Към настоящия момент Славейко Славейков е силно ангажиран с въвеждане на иновативен гъвкав банков модел на управление, с който Банка ДСК цели да осигури най-доброто клиентското изживяване чрез предлагане на подходящи модерни персонални решения на всеки свой клиент.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  преди 12 часа
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  преди 14 часа
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  преди 14 часа