четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4941 прочитания

    Цветослав Димов е новият Главен Финансов Директор на Банка ДСК

    Цветослав започва кариерата си в банковата сфера преди повече от 11 години
    09 януари 2023, 13:29 a+ a- a

    Цветослав Димов - Главен Финансов Директор на Банка ДСК. Снимка: Личен архив

    Цветослав Димов, заемащ досега позиция Началник на управление „Стратегия, контролинг и управление на капитала“, поема функциите на Главен Финансов Директор на Банка ДСК от януари 2023 и ръководител на направление „Стратегия, финанси и управление на данни“.

    Цветослав Димов започва кариерата си в банковата сфера преди повече от 11 години като Мениджър „Връзки със заможни клиенти“ в Societe Generale Експресбанк. Година по-късно се премества в отдел „Финансов контрол“. Последните 9 години преди придобиването на Societe Generale Експресбанк от Банка ДСК ръководи отдел „Финансови рискове и контрол“, който обединява две звена – „Финансов контрол“ и „Управление на активи и пасиви“. Успешно изгражда силен и ефективен екип, изгражда и развива култура на рентабилност в банката и надгражда управлението на структурните рискове с иновативни решения.

    През последните няколко години ръководи управление „Стратегия, контролинг и управление на капитала“ в Банка ДСК. Освен в чисто финансови дейности като контролиране на разходи, управление на собствен капитал, бюджетиране и прогнозиране, проучвания на пазара и конкуренцията, активно участва в изготвянето на стратегията на банката и прилагането й.

    През последните две години Цветослав Димов успешно разработва и въвежда съвременни модели за рентабилност, контрол и управление на разходите и измерване на ефективността. Положените усилия от екип „Стратегия, контролинг и управление на капитала“ допринасят за добрия финансов резултат на банката през 2021 и 2022 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 16 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 18 часа
    преди 21 часа