събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3969 прочитания

  Цветослав Димов е новият Главен Финансов Директор на Банка ДСК

  Цветослав започва кариерата си в банковата сфера преди повече от 11 години
  09 януари 2023, 13:29 a+ a- a

  Цветослав Димов - Главен Финансов Директор на Банка ДСК. Снимка: Личен архив

  Цветослав Димов, заемащ досега позиция Началник на управление „Стратегия, контролинг и управление на капитала“, поема функциите на Главен Финансов Директор на Банка ДСК от януари 2023 и ръководител на направление „Стратегия, финанси и управление на данни“.

  Цветослав Димов започва кариерата си в банковата сфера преди повече от 11 години като Мениджър „Връзки със заможни клиенти“ в Societe Generale Експресбанк. Година по-късно се премества в отдел „Финансов контрол“. Последните 9 години преди придобиването на Societe Generale Експресбанк от Банка ДСК ръководи отдел „Финансови рискове и контрол“, който обединява две звена – „Финансов контрол“ и „Управление на активи и пасиви“. Успешно изгражда силен и ефективен екип, изгражда и развива култура на рентабилност в банката и надгражда управлението на структурните рискове с иновативни решения.

  През последните няколко години ръководи управление „Стратегия, контролинг и управление на капитала“ в Банка ДСК. Освен в чисто финансови дейности като контролиране на разходи, управление на собствен капитал, бюджетиране и прогнозиране, проучвания на пазара и конкуренцията, активно участва в изготвянето на стратегията на банката и прилагането й.

  През последните две години Цветослав Димов успешно разработва и въвежда съвременни модели за рентабилност, контрол и управление на разходите и измерване на ефективността. Положените усилия от екип „Стратегия, контролинг и управление на капитала“ допринасят за добрия финансов резултат на банката през 2021 и 2022 г.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 1 ден
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 1 ден
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 1 ден
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 1 ден
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила