четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1805 прочитания

  Калина Петкова е новият Зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric

  Тя е част от екипа на „Шнайдер Електрик България“ вече 10 години
  19 декември 2022, 13:40 a+ a- a

  Снимка: Schneider Electric

  Калина Петкова поема ролята на Зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ (Global Communications Leader South East Europe) в Schneider Electric. Тя ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в енергийното управление и автоматизацията в 15 държави от Югоизточна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватска, Черна гора, както и в Армения. 

  Калина Петкова е част от екипа на „Шнайдер Електрик България“ вече 10 години, през които отговаря за комуникацията на компанията в България, а също и в Албания, Косово и Северна Македония.

  „Приех тази роля на проектен принцип, което е отлична практика в Schneider Electric. Чрез нея компанията дава на служителите си възможност за натрупване на по-широки впечатления и разнообразни компетенции в различни области, а това е изключително интересно за мен. Schneider Electric прави възможно един човек да събере знания и опит, които да прилага в бъдеще, но също да изгради мрежа от контакти, която е особено важна при изпълнението на по-големи проекти.”, коментира Калина Петкова. 

  Калина е завършила „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Притежава магистърска степен по „Философия“ и докторска степен по „Междукултурна комуникация“ от най-старото ни висше училище. Работила е за маркетинговите комуникации на различни брандове в различни сегменти, както и в изследователски и доброволчески проекти. Преподава в магистърска програма „Семиотика, език и реклама” на СУ. 

  България заема важно място в екосистемата на Schneider Electric, тъй като в Пловдив работи сертифицираната умна фабрика на компанията. Предприятието е модел за развитие на производствените звена на компанията в цяла Източна Европа и е образец за енергийна ефективност, автоматизация и оптимизация на процесите. Заводът произвежда прекъсвачи за различни пазари по света и преди броени дни стана „Фабрика на годината“ 2022. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 30 минути
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 1 час
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 18 часа
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 20 часа
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции
  преди 21 часа
  Fitch потвърди рейтинга на УниКредит Булбанк на 'BBB'
  Перспективата пред банката е стабилна
  преди 22 часа
  5% ръст на пътуванията на българи в чужбина през април
  С над 20% се увеличават пътуванията с цел почивка и екскурзия, показват данните на НСИ