вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2356 прочитания

    Джакопо Андреозе е новият главен изпълнителен директор на Angelini Pharma

    Той има над 20 години опит на висши управленски позиции във фармацевтичната индустрия
    24 ноември 2022, 11:34 a+ a- a

    Снимка: Angelini Industries

    Angelini Industries обявява назначаването на Джакопо Андреозе за нов главен изпълнителен директор на Angelini Pharma, фармацевтична компания, работеща в областта на здравето на мозъка, включително психично здраве и епилепсия, и потребителско здравеопазване. Angelini Pharma е част от италианската бизнес група Angelini Industries.

    Джакопо Андреозе, който ще поеме ролята от 6 февруари, има над 20 години опит на висши управленски позиции във фармацевтичната индустрия: той идва от Gilead Sciences, където е бил старши вицепрезидент, Интерконтинентален регион, пряко отговарящ за бизнеса в Азия, Латинска Америка, Близкия изток, Африка, Източна Европа. Преди това е работил за GlaxoSmithKline/ViiV Healthcare, Bristol-Myers Squibb и Abbott, където е заемал стратегически и оперативни роли в Италия, САЩ, Европа и Азия.

    „Радваме се да приветстваме Джакопо Андреозе, когото избрахме заради богатия му международен опит и задълбочени познания за сектора“ – казаха Серджо Маруло ди Кондояни и Теа Паола Анджелини, съответно главен изпълнителен директор и изпълнителен вицепрезидент на Angelini Industries – „Ние сме уверени, че Джакопо ще има значителен принос за развитието и растежа на Angelini Pharma, която повече от век дава приоритет на здравето и грижата за хората“.

    „Развълнуван съм, че имам възможността да стана част от Angelini Pharma, компания, която съчетава традицията и дългогодишната лоялност на пациентите и здравните работници в Италия и чужбина със силен фокус върху иновациите“ – каза Джакопо Андреозе – „Искам да благодаря на Серджо и Тея за тяхното доверие и че мога да разчитам на подкрепата на екипа, докато продължаваме нашата мисия да предлагаме на пациентите и техните близки иновативни решения за подобряване на тяхното здраве и качество на живот“.

    Angelini Pharma е част от Angelini Industries, италианска бизнес група, присъстваща в 21 страни в секторите на здравеопазването, бързооборотните стоки, индустриалните технологии, парфюмерията и дермокозметиката и виното, с оборот от 1,725 млрд. евро и 5800 служители, над 4000 от които в Италия.

    Angelini Pharma е активна във фармацевтичния сектор, където нейният основен фокус е здравето на мозъка, което включва психично здраве и епилепсия, и здравни грижи за потребителите. Работи в 20 страни и има около 3000 служители.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 8 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 8 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 9 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 13 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ