четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4564 прочитания

    Уве Рихтер e новият Изпълнителен Директор на DIGITALL

    След сливането на българската компания BULPROS и германската ec4u, Ивайло Славов става член на Надзорния съвет на технологичната компания
    17 ноември 2022, 15:03 a+ a- a

    Ивайло Славов и Уве Рихтер. Снимка: DIGITALL

    След сливането на българската компания BULPROS и германската ec4u, досегашният Изпълнителен Директор на DIGITALL и основател на една от двете предшестващи компании, Ивайло Славов, се присъединява към Надзорния съвет на технологичната компания, считано от 1 декември 2022 г. На неговото място управлението на DIGITALL ще поеме Уве Рихтер, който разполага със значителен управленски опит в технологичния сектор.

    Това е дълго планирана промяна, която цели да осигури максимална приемственост след приключване на периода по трансформация на фирмата, в рамките на който висшият мениджмънт на DIGITALL, начело с Ивайло Славов, заедно с Надзорния съвет очертаха посоката за по-нататъшното устойчиво развитие на компанията.

    В продължение на почти пет години Уве Рихтер е бил Главен Изпълнителен Директор на STP Informationstechnologie - компания, която предлага специализирани софтуерни продукти и услуги. На тази позиция той осъществява трансформацията на компанията към SaaS-услуги. Преди да заеме този пост Уве Рихтер е имал ключова роля в стратегическото преструктуриране на бизнеса като главен изпълнителен директор на eurodata Group, която разработва и управлява софтуерни решения и ИТ услуги, базирани на облачни технологии.

    "Много се радвам, че с опита си ще мога да допринеса за по-нататъшното стратегическо развитие на DIGITALL. В този смисъл за мен е особено важно да подкрепяме клиентите си по пътя им към дигитализация с интелигентни решения по възможно най-добрия начин.", коментира Рихтер. Той поема поста от Ивайло Славов, който ще изпълнява активна роля като член на Надзорния съвет.

    Ивайло Славов е Основател на българската технологична компания BULPROS, която миналата година се сля с германската консултантска фирма ec4u expert consulting и от тогава оперира под името DIGITALL. "За мен беше важно да се уверя, че сливането на двете компании е успешно и че DIGITALL е добре позиционирана с оглед на бъдещото ѝ развитие. С нашия страхотен екип отдавна изпълнихме тази цел и мога спокойно да предам оперативната дейност. Очаквам с нетърпение да работя с Уве Рихтер като част от Надзорния съвет и съм убеден, че под неговото ръководство DIGITALL ще постигне много успехи в бъдеще", коментира Ивайло Славов.

    Грегор Билер, председател на Надзорния съвет на DIGITALL, отбелязва: „Благодарим на Ивайло Славов за отличната му работа в DIGITALL. Той има значителен принос за това DIGITALL бързо и успешно да се наложи на пазара, както и за голямата удовлетвореност на клиентите на компанията. Сигурен съм, че като част от Надзорния съвет той активно ще подпомага бъдещото развитие на DIGITALL и ще подкрепя своя последовател по най-добрия възможен начин. В лицето на Уве Рихтер ние спечелихме утвърден експерт и лидер, който ще приложи своя опит, бизнес прозорливост и предприемачески поглед и ще продължи да утвърждава позицията на DIGITALL като водеща компания в областта на дигиталната трансформация и облачните услуги."

    DIGITALL е водеща европейска технологична, която предлага следващото поколение дигитална трансформация и облачни услуги. Основният фокус е върху дигитализацията и сигурността на клиентите, служителите и данните. С над 20 години опит на световния пазар DIGITALL предлага широка гама от иновативни продукти, решения и услуги в областта на CRM & Workplace, Data & AI, oблачни и управлявани услуги за производителност и поддръжка, технологични услуги, както и продукти и решения за киберсигурност, за да трансформира основните бизнес процеси на своите клиенти по сигурен начин в дигиталния свят. В допълнение към създаването на конкурентно портфолио, DIGITALL е установила силни партньорски отношения с технологични лидери като Salesforce, Microsoft, IBM, SAP, Cisco, Snowflake, Zuora, Mulesoft и др.

    DIGITALL работи в световен мащаб и има над 1500 служители в 28 офиса в 13 държави в Европа и Северна Америка.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 28 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 46 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 1 час
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните