неделя, 11 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1961 прочитания

  Борислав Бангеев е новият Директор Корпоративно Банкиране на УниКредит Булбанк

  Алберт Ангерсбах става Главен Риск Директор на УниКредит Булбанк
  28 октомври 2022, 10:32 a+ a- a

  Снимка: Борислав Бангеев - Директор Корпоративно Банкиране на УниКредит Булбанк

  Надзорният съвет на УниКредит Булбанк избра Борислав Бангеев като нов Директор Корпоративно Банкиране, който остава член на Управителния съвет (УС) на УниКредит Булбанк. Досега на тази позиция беше Ралука Попеску, която продължава кариерата си като Директор Корпоративно Банкиране на УниКредит Банк Румъния.

  Борислав Бангеев ще бъде заместен на позицията му като Главен Риск Директор на банката от Алберт Ангерсбах, който също предстои да бъде одобрен за член на Управителния съвет на банката след получаване на необходимите регулаторни одобрения.

  Надзорният съвет на УниКредит Булбанк взе решение за освобождаване от досегашните позиции Септимиу Постелнику като Заместник Главен Изпълнителен Директор на банката и Ралука Попеску като Директор Корпоративно Банкиране. Като следваща стъпка в кариерата си Септимиу Постелнику е определен за наследник на поста Главен Изпълнителен Директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Банк Румъния. Той ще започне да изпълнява задълженията си след финализирането на процеса по одобрение от Централната банка на Румъния.

  „От името на целия мениджърски екип на банката, благодаря на Септимиу и Ралука за приноса им към успеха на УниКредит Булбанк през последните три години и им пожелавам бъдещи успехи на новите им позиции в Румъния. Едва ли при идването си в България са предполагали пред какви предизвикателства ще се изправим. Заедно не само, че минахме през този период на безпрецедентни промени, а и запазихме и затвърдихме водещата позиция на банката като останахме верен партньор на бизнеса и подкрепихме всички наши клиенти“, коментира промените в УС на банката Цветанка Минчева, Главен Изпълнителен Директор и председател на УС.

  „В лицето на Борислав Бангеев и Алберт Ангерсбах нашият управленски екип печели силни лидери, на които ще разчитаме, за да продължим да сме носители на новостите в корпоративния сектор и да запазим безапелационната си лидерска позиция като предпочитан партньор на бизнеса в страната“, допълва Цветанка Минчева като акцентира и на опита и експертизата на двамата нови директори.

  Алберт Ангерсбах има дългогодишен опит в областта на управление на риска в групата на УниКредит. Той започва кариерния си път в групата през 2006 г. като последователно е заемал различни позиции, сред които Главен риск директор на банките на Загребачка банка в Хърватия, Yapi Credi (докато беше част от УниКредит) и УниКредит Банк Русия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Производствената дефлация в Китай се задълбочава
  През май тя се увеличава с най-бързия темп от 7 години насам
  преди 1 ден
  Ваксината срещу RSV на GSK бе одобрена в Европа
  Тя ще може да се прилага от есента преди да е настъпил сезонът на синцитиалния вирус
  преди 1 ден
  ITA Airways и Turkish Airlines стартират Codeshare партньорство
  То ще предложи повече гъвкавост по отношение на избора на полети между Италия и Турция
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  HSBC временно прекрати предлагането на нови ипотечни продукти
  Мярката е предприета във Великобритания и ще продължи само няколко дни
  преди 2 дни
  Wizz Air стартира директен полет от София до Тирана
  Авикомпанията добавя още 9 маршрута към мрежата си в Албания