понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2395 прочитания

  Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американска търговска камара в България

  Той ще работи за развитие на ангажираността на членовете на Камарата за подобряване на бизнес климата в България
  25 октомври 2022, 16:08 a+ a- a

  Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България. Считано от 24 октомври т.г., Бордът на директорите на Камарата го назначи да поеме всички отговорности за управление на организацията.

  Преди това Иван Михайлов беше член на Борда на Камарата (2020-2022 г.) и бе част от базираната в Лвив, Украйна, компания Intellias, доставчик на ИТ услуги. Той е отлично разпознаваем у нас като директора на Visteon Electronics за България на Румъния (позиция, която заема между 2014 – 2022 г.) и като оперативен мениджър на Johnson Controls Electronics Bulgaria (2012 - 2014 г.).

  Иван Михайлов има три магистратури – по „Компютърни науки“ от Технически университет - София, по „Икономика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и от The Red McCombs School of Business, Тексаски университет в Остин, САЩ.

  „Бордът на директорите на Американската търговска камара в България е изключително щастлив, че успя да привлече Иван Михайлов за ръководител на нашата организация. Като следвахме обширния процес по избор на нов главен изпълнителен директор, ние сме убедени, че намерихме кандидата с най-подходящ профил за позицията. Иван има над 15-годишен опит на висши ръководни позиции в сектор „Производство“ и е сред пионерите, които развиват и промотират аутомотив сектора в България. Нещо повече, Иван е истински посланик на България сред бизнес средите в Европа и Америка.“ – каза от името на Борда на Камарата нейният президент Оливие Маркет.

  „За мен е привилегия да бъда главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България. Бих искал да благодаря на Борда на директорите за доверието да поема тази важна роля в тези предизвикателни времена. Моята досегашна работа е дълбоко свързана с приоритетите и проектите на Камарата. Отсега нататък ще посветя още повече време, усилия и натрупаното знание за увеличаване на въздействието, което нашата организация има както на местно ниво в България, така и в международен план – в Брюксел и във Вашингтон. Мой основен фокус ще бъде повишаване ангажираността на членовете, развитие на комитетите, както и отстояване на активна позиция и застъпничество пред властите за подобряване на инвестиционната среда и бизнес климата у нас. Ние ще продължим да разчитаме на подкрепата на множеството заинтересовани страни, сред които са Посолството на САЩ в България, другите двустранни камари, професионалните организации, медиите, мрежата на Американските камари в Европа, Търговската камара на САЩ и много други.“ – обобщи своите приоритети Иван Михайлов.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55