неделя, 11 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1341 прочитания

  Endava с нови назначeния на мениджъри

  Роксана Кърку става регионален мениджър за операциите на компанията в Централна Европа, а Дариус Щефан става управител на компанията за България
  04 октомври 2022, 09:57 a+ a- a

  Британската софтуерна компания Endava с 4 развойни центъра в България назначава Роксана Кърку на позицията регионален мениджър за операциите на компанията в Централна Европа (България, Молдова и Румъния).

  Преди да поеме този пост Кърку управлява успешно центъра на Endava в Букурещ през последните три години. Роксана Кърку има богат лидерски опит и през 2023 г. ще поеме управлението на операциите за Централна Европа от Клаудиу Константинеску. Роксана работи в Endava от десет години и е ръководила сложни проекти и програми, клиентски проекти и развойни центрове. Освен това е участвала в широк набор от стратегически разработки, които Endava реализира на регионално ниво през последните години.

  „За мен е чест да поема тази нова роля в компанията, на която посветих последните десет години, и се радвам да отворя нова страница в работата си, като си поставям за цел да спомогна за увеличаване на стойността, която предоставяме на нашите клиенти и да предложа нови възможности за растеж за нашите колеги“, посочва Роксана Кърку, регионален мениджър за Централна Европа на Endava. „Бих искала да благодаря на моите колеги от Букурещ, които бяха до мен през последните години и без които нямаше да достигна този важен етап в моята кариера. Endava е бързо развиваща се компания и моята роля тук е да помогна за разширяването ѝ чрез привличане на нови таланти и осигуряване на по-добро изживяване за нашите служители“, допълва тя.

  Endava също така обяви, че ще въведе нова структура за регионално управление в началото на следващата фискална година. Тя включва Реми Саву, който ще продължи да управлява Адриатическия регион (Босна и Херцеговина, Северна Македония, Словения, Хърватия и Полша) и ще работи в тясно сътрудничество с Роксана Кърку за съгласуването на операциите в Адриатическия регион и Централна Европа.

  Трима нови национални мениджъри ще се присъединят към регионалния екип: Дариус Щефан за България, Вячеслав Панфил за Молдова и Даниел Циру за Полша. Румъния е изключение в региона, където съществуващите развойни центрове и сателитни компании са групирани в четири клъстера като междинна стъпка към създаването на национално интегрирана структура.

  „Endava продължава растежа си в България, правейки дългосрочни инвестиции във всички градове, в които оперираме. Работя с екип професионалисти, с които ще продължим да налагаме високия стандарт на работа и ценности, с които компанията ни е известна в глобален мащаб,“ споделя Дариус Щефан, мениджър на Endava България. „Осъществяваме тази цел благодарение на два основни фактора: увеличаване броя на клиентите и проектите, по които работим – над 95% е удовлетвореността на клиентите ни, като същият процент се връща при нас за разработване на нови проекти. Вторият фактор е удовлетвореността на хората – над 40% от новоназначените служители в Endava България идват като препоръки на настоящи служители, което говори достатъчно добре за нашата корпоративна култура и реда на работа. Това, с което сме най-известни и ни отличава от конкурентите на всички пазари, на които оперираме, е, че инвестираме в развитието на нашите хора и им помагаме да бъдат възможно най-добри, като развиват кариерата си, работят в международни екипи, обменят непрестанно опит и реализират успешни технологични проекти за глобални лидери.“

  В момента над 5000 служители на Endava са базирани в Централна Европа (България, Молдова и Румъния) и работят за различни клиенти в сектори като обработка на плащания, финансови услуги, TMT (технологии, медии и телекомуникации) и логистика.

  Endava непрекъснато разширява своя екип като една от най-големите софтуерни компании на местния пазар и един от най-търсените работодатели.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Ендава ЕООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Производствената дефлация в Китай се задълбочава
  През май тя се увеличава с най-бързия темп от 7 години насам
  преди 1 ден
  Ваксината срещу RSV на GSK бе одобрена в Европа
  Тя ще може да се прилага от есента преди да е настъпил сезонът на синцитиалния вирус
  преди 1 ден
  ITA Airways и Turkish Airlines стартират Codeshare партньорство
  То ще предложи повече гъвкавост по отношение на избора на полети между Италия и Турция
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  HSBC временно прекрати предлагането на нови ипотечни продукти
  Мярката е предприета във Великобритания и ще продължи само няколко дни
  преди 2 дни
  Wizz Air стартира директен полет от София до Тирана
  Авикомпанията добавя още 9 маршрута към мрежата си в Албания