петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2853 прочитания

    Михаил Сергеев става Вицепрезидент "Разработване на софтуер" в Chaos

    Той поема ръководството на софтуерните екипи в София, Прага и Карлсруе
    24 август 2022, 15:06 a+ a- a

    Михаил Сергеев поема ролята на Вицепрезидент "Разработване на софтуер" в компанията за технологии за 3D графика Chaos. Той заема тази ключова позиция след сливането на основаната в България Chaos с германската Enscape, което беше обявено по-рано тази година. Дългосрочната цел на обединената компания е създаване на единна платформа от продукти и услуги за 3D визуализация в областта на архитектурата, проектирането и строителството (AEC), визуалните ефекти (VFX) и продуктовия дизайн.

    В новата си роля на Вицепрезидент "Разработване на софтуер" Михаил ще ръководи софтуерните екипи в София, Прага и Карлсруе, обединяващи над 200 професионалисти, които разработват и поддържат продуктите и услугите на компанията, както и вътрешните бизнес системи.

    Той се присъединява към Chaos като старши програмист в екипа, работещ по Chaos Cloud, през 2013 след близо 6 години във VMware. От 2014 отговаря за разработката на системата за онлайн лицензиране, а от 2016 ръководи звеното, развиващо вътрешните бизнес системи и инфраструктура в компанията. От 2020 е Директор "Разработване на софтуер" с фокус върху създаването на платформата за 3D модели Chaos Cosmos. След успешното представяне на пазара на този продукт през 2021 г., той поема управлението на няколко екипа, разработващи свързани услуги за клиентите на Chaos (Ecosystem) като Chaos Cosmos, Chaos Cloud и др.

    Михаил е завършил "Информатика" и “Софтуерни технологии” във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Той има почти 20 години опит като програмист, лидер на екипи и ръководител на мащабни проекти за създаване на софтуер, включващи всички етапи на разработването: планиране, прототипиране, разработка и пускане в употреба.

    Chaos разработва технологии за фотореалистична визуализация, използвани ежедневно от водещи студиа за архитектура, дизайн и визуални ефекти по цял свят. Софтуерът за рендериране на компютърни изображения V-Ray е удостоен с награда от Американската филмова академия (Academy Award®) и с Технологична награда Emmy® за принос в разпространението на рей трейсинг технологиите за визуализация в киното и телевизията. Екипът на Chaos в София надвишава 350 души. След обединението с Enscape и придобиването на платформата за 3D търговия Cylindo, глобалният екип достига 700 души, разположени в 11 офиса в 8 държави по света.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Chaos в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк