петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3943 прочитания

    Никола Киров е новият Директор „Човешки ресурси“ на Американския университет

    Никола има зад гърба си над 15 години опит с мултинационални проекти и екипи в над 10 страни на 5 континента
    17 август 2022, 17:20 a+ a- a

    Никола Киров - Директор „Човешки ресурси“ на Американския университет. Снимка: АУБ

    Никола Киров встъпва в длъжност Директор „Човешки ресурси“ в Американския университет в България (АУБ) през август т.г., съобщиха оттам.

    Отговорностите му на тази позиция включват разработване и прилагане на стратегии за човешките ресурси, като от него ще се очаква да подпомага ръководството на висшето училище чрез предоставяне на съвети относно човешките ресурси в съответствие с българските, американските и европейските законови разпоредби.

    Никола придобива образованието си в областта на стратегическото управление на човешките ресурси в Arnhem Business School, Нидерландия. Днес той е професионалист с над 15 години опит и с международна кариера в сферата в страни като Нидерландия, Южна Африка, Белгия, Великобритания и разбира се, България. С ентусиазъм и задълбочени познания по теми като управлението на процеси, организационното развитие, управление на промяната, подбор на персонал, обучение и развитие на таланти и всички други аспекти на управлението на човешките ресурси, Никола непрекъснато добавя стойност към организациите и екипите, с които работи. Сред тях са Британика, LEAD Consult и Sutherland Global Services в България, MODIS в България и Белгия и NC Healthcare във Великобритания.

    „Гледам на бъдещата си работа в АУБ като на мисия и призвание. Щастлив съм, че имам възможност да стана част от екипа на АУБ и да работя с невероятна група хора за тази изключителна образователна институция. Надявам се, че чрез прозрачност и сътрудничество моят екип и аз ще успеем да развием отдела за човешки ресурси и неговите инициативи до нивото, което АУБ заслужава. Вратата ми е винаги отворена и моят професионален девиз е „Първо човек, после ресурс“, сподели Никола Киров по повод новата си позиция.

    Вече 30 години Американският университет в България предоставя висококачествено американско образование по системата Liberal Arts. Университетът предлага 13 бакалавърски програми в Благоевград, както и магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри в София. Учебното заведение разполага с най-добрата университетска база в региона, в която се обучават близо 1000 студенти от над 40 държави, а преподавателският състав надхвърля 70 души от над 20 страни.

    Администрацията на висшето училище наброява около 290 души. Университетът също така е поел и към амбициозен и устойчив път на разрастване и дигитализация, към който както Никола, така и редица други експерти в различни сфери допринасят и заедно с настоящия отличен колектив от професионалисти, ще бъдат основата за неговия успех.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 15 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 16 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 18 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 20 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк