четвъртък, 01 декември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1900 прочитания

  Събко Събков е новият Финансов и Административен директор на StorPool Storage

  Събко има дългогодишен опит в сферата на корпоративните финанси
  02 август 2022, 11:07 a+ a- a

  Събко Събков - Финансов и Административен директор на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

  Събко Събков поема позицията на Финансов и Административен директор в българската софтуерна компания StorPool Storage, съобщават от компанията. Той е бакалавър Стопанско управление от Софийски университет и е завършил магистратура финанси и инвестиции в престижния унивеситет The Rotterdam School of Management. Притежател е на сертификат за Chartered Financial Analyst (CFA), както и редица други сертификати и отличия. Освен високите постижения в професионалната му кариера Събко е и част от Българската федерация по скуош и е медалист на много състезания.

  Като финансов и административен директор в StorPool Storage, Събко ще управлява организационните и финансовите процеси в компанията, ще отговаря за финансовата политика и стабилност на компанията и ще контролира и анализира паричните потоци и бюджетирането на компанията.

  Събко стартира кариерата си в сферата на финансите през 2008 г. в Райфайзенбанк България. Стремежът му да продължава да се развива на международно ниво, го кара да емигрира през 2010 г. в Холандия, където дълги години работи в отдел „Инвестиционно банкиране“ на The Royal Bank of Scotland. Впоследствие се присъединява в екип „Корпоративни финанси“ на KPMG Amsterdam, където придобива ценен опит в анализ на капиталовите пазари и първични публични предлагания, както и изготвяне на инвестиционни меморандуми.

  През 2016 г. се връща на родна земя, като продължава да развива уменията си в оперативния аспект на управлението на финанси, отчитането, планирането и анализа на KPI-и. Също така Събко взема дейно участие и в проектите по придобивания на холандската ICT Group NV.

  „За мен е огромна чест да заема поста Финансов и Административен директор в StorPool Storage. Това е една уникална за българския пазар компания, която разработва собствено софтуерно решение, работи на международно ниво, а екипът ѝ е съставен от силно мотивирани специалисти, които успяват да се справят ежедневно с множество предизвикателства. За мен лично това е огромна възможност и имам амбицията заедно с екипа на StorPool да постигнем още по-големи успехи и да докажем, че българските компании имат водещо място на международната сцена”.

  Събко участва във финансовия мениджмънт на StorPool Storage от 2020 г., а от април 2022 г. официално е преназначен като Финансов и Административен директор на компанията. Компанията е световен лидер в предоставянето на софтуерни решения за съхранение на данни за големи доставчици на ИТ услуги. През 2022 StorPool се класира на първо място сред IT компаниите в България в престижната класация за най-бързоразвиващи се компании в Европа FT 1000, организирана от Financial Times и Statista. 

  Вижте какъв продукт разработва StorPool Storage

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на StorPool Storage в Jobs.bg

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  Алексиев: Спирането на работата на рафинерията в Бургас ще доведе до недостиг на горива
  Енергийната комисия прие на първо четене забрана на износа от България на петролни продукти с произход от Русия
  преди 22 минути
  Основният лихвен процент у нас скача двойно
  С новото повишение лихвеният процент достига най-високата си стойност от 2009
  преди 37 минути
  Световната банка разширява Центъра за споделени услуги в София
  В момента там работят близо 180 служители, планира се екипът да бъде разширен още
  преди 45 минути
  ЕК иска замразяване на 13 млрд. евро за Унгария
  Според Брюксел Будапеща не е постигнала достатъчен напредък в реформите си
  преди 47 минути
  Димпломите за висше вече без холограмен стикер
  Промените целят да намалят административната и регулаторна тежест за висшите училища в България
  преди 2 часа
  221 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 287 256