вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3430 прочитания

    Събко Събков е новият Финансов и Административен директор на StorPool Storage

    Събко има дългогодишен опит в сферата на корпоративните финанси
    02 август 2022, 11:07 a+ a- a

    Събко Събков - Финансов и Административен директор на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

    Събко Събков поема позицията на Финансов и Административен директор в българската софтуерна компания StorPool Storage, съобщават от компанията. Той е бакалавър Стопанско управление от Софийски университет и е завършил магистратура финанси и инвестиции в престижния унивеситет The Rotterdam School of Management. Притежател е на сертификат за Chartered Financial Analyst (CFA), както и редица други сертификати и отличия. Освен високите постижения в професионалната му кариера Събко е и част от Българската федерация по скуош и е медалист на много състезания.

    Като финансов и административен директор в StorPool Storage, Събко ще управлява организационните и финансовите процеси в компанията, ще отговаря за финансовата политика и стабилност на компанията и ще контролира и анализира паричните потоци и бюджетирането на компанията.

    Събко стартира кариерата си в сферата на финансите през 2008 г. в Райфайзенбанк България. Стремежът му да продължава да се развива на международно ниво, го кара да емигрира през 2010 г. в Холандия, където дълги години работи в отдел „Инвестиционно банкиране“ на The Royal Bank of Scotland. Впоследствие се присъединява в екип „Корпоративни финанси“ на KPMG Amsterdam, където придобива ценен опит в анализ на капиталовите пазари и първични публични предлагания, както и изготвяне на инвестиционни меморандуми.

    През 2016 г. се връща на родна земя, като продължава да развива уменията си в оперативния аспект на управлението на финанси, отчитането, планирането и анализа на KPI-и. Също така Събко взема дейно участие и в проектите по придобивания на холандската ICT Group NV.

    „За мен е огромна чест да заема поста Финансов и Административен директор в StorPool Storage. Това е една уникална за българския пазар компания, която разработва собствено софтуерно решение, работи на международно ниво, а екипът ѝ е съставен от силно мотивирани специалисти, които успяват да се справят ежедневно с множество предизвикателства. За мен лично това е огромна възможност и имам амбицията заедно с екипа на StorPool да постигнем още по-големи успехи и да докажем, че българските компании имат водещо място на международната сцена”.

    Събко участва във финансовия мениджмънт на StorPool Storage от 2020 г., а от април 2022 г. официално е преназначен като Финансов и Административен директор на компанията. Компанията е световен лидер в предоставянето на софтуерни решения за съхранение на данни за големи доставчици на ИТ услуги. През 2022 StorPool се класира на първо място сред IT компаниите в България в престижната класация за най-бързоразвиващи се компании в Европа FT 1000, организирана от Financial Times и Statista. 

    Вижте какъв продукт разработва StorPool Storage

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на StorPool Storage в Jobs.bg

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 6 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 6 часа
    преди 7 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 9 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 10 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд