вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2403 прочитания

    Ивайло Найденов става вицепрезидент на Монделийз Интернешънъл

    Марина Хадрович става управляващ директор на Монделийз Интернешънъл за България и пазарите от Източна Адриатика
    05 юли 2022, 10:38 a+ a- a

    Монделийз Интернешънъл официално интегрира наскоро придобитата Chipita Глобъл. Придобиването, което беше завършено през януари 2022 г., дава възможност на Монделийз Интернешънъл да предлага широко портфолио от печени продукти в Европа, като отговори на нарастващото потребителско търсене в този сегмент. Към момента продуктите на Chipita достигат до два милиарда потребители в повече от 50 страни, а след придобиването се наблюдава силен растеж в целия бизнес.

    След официалното интегриране с Chipita бизнесът на Монделийз Интернешънъл в Югоизточна Европа (South Central Europe) ще се състои от Румъния, България, Гърция, Кипър и пазарите от Източноадриатическия регион - Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Косово и Северна Македония. Само в тази част на Европа компанията разполага вече с 6 завода - един в Румъния, два в България и три в Гърция.

    „Изключително съм развълнуван да отбележа моментa, в който Монделийз Интернешънъл и Chipita официално се обединяват в една компания. След шест месеца съвместна работа се намираме в много благоприятна позиция да се съсредоточим върху развитието на марките на Chipita на нови и утвърдени пазари. Превръщането ни в световен лидер в категорията на печените продукти за похапване ще допринесе за ускорения растеж на Монделийз Интернешънъл, тъй като продължаваме да изграждаме позициите си на лидер в Европа, като предлагаме правилния продукт за похапване, произведен по правилния начин, за подходящия момент", заяви Ивайло Найденов, който оглавяваше временния управленски екип на Chipita през последните шест месеца на интеграция.

    В резултат от успешното приключване, Иво Найденов поема функциите на вицепрезидент и управляващ директор за Гърция, Кипър, Румъния, България и пазарите от Източна Адриатика на Монделийз Интернешънъл. Той е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дългогодишен опит на пазарите в региона.

    Според новата организационна структура управляващ директор на Монделийз Интернешънъл за България и пазарите от Източна Адриатика ще бъде Марина Хадрович, която е част от компанията от 10 години. Тя ще започне новата си роля, идвайки от позицията на директор "Европейски износ", където е отговаряла за развитието и изграждането на марките на Монделийз в Европа в партньорство с дистрибутори. Като управляващ директор за България и пазарите от Източна Адриатика (ЕАМ), Марина ще продължи да развива стратегията на компанията „Snacking Made Right“, като ръководи бизнеса в региона, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 6 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 6 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 7 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 10 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ