понеделник, 04 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1118 прочитания

  Грегор Билер става председател на Надзорния съвет на компанията с български корени DIGITALL

  Той е бивш изпълнителен директор на Майкрософт Германия
  22 юни 2022, 15:44 a+ a- a

  Технологичната компания DIGITALL обяви Грегор Билер за председател на Консултативния съвет, считано от юни 2022 г. Основната цел на Билер, който има богат опит в дигиталния бизнес, ще бъде постигането на устойчив успех на компанията.

  DIGITALL, създадена след сливането на BULPROS и немската ec4u, се стреми да се наложи като водещ доставчик на решения за дигитална трансформация от следващо поколение в Европа.

  Грегор Билер, който има повече от 15 години опит в областта на дигиталния бизнес, е уважаван лидер, предприемач и главен изпълнителен директор на Aparavi Software AG. Различните роли, които заема включват позиции като Вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Logitech Europe, където постига значителен растеж на компанията чрез стратегическо репозициониране на звеното за потребителска електроника и електронна търговия. Също така, в качеството си на Вицепрезидент и Управляващ директор той превръща компанията за обработка на плащания PayPal във водещ доставчик на услуги за електронна търговия, ориентиран към клиента. До 2021 г. Билер е член на изпълнителния съвет и генерален мениджър в Microsoft Germany GmbH, където отговаря за партньорския бизнес. Изключителните постижения на Билер му носят наградата "IT Channel Managers of the Year " в две поредни години. Понастоящем Билер е и член на управителните съвети на няколко водещи компании, сред които Dustin, ATOSS Software AG и българската Allterco Robotics.

  Благодарение на богатия си опит и стъпвайки на предишната си позиция, като член на Консултативния съвет на DIGITALL, Билер ще подпомогне развитието на компанията, както в рамките на партньорската екосистема, така и в световен мащаб.

  Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на DIGITALL, приветства Грегор Билер като председател на Консултативния съвет: "За нас е привилегия, че можем да приложим знанията, опита и усета на Грегор за бизнес иновации в нашата организация. Убеден съм, че неговият лидерски стил, предприемаческият му дух и глобалната му визия ще бъдат от ключово значение за развитието на DIGITALL."

  Грегор Билер споделя: "За мен е голяма чест да бъда избран за председател на Консултативния съвет на DIGITALL. Вълнувам се да споделя експертизата си в сектора, лидерския си опит, както и да съм полезен с контактите си на изключителния ръководен екип на DIGITALL, за да допринеса за растежа на компанията. Смятам, че DIGITALL е водещ доставчик в областта на дигиталната трансформация за компании от всякакъв мащаб". Той добавя: "Истинският актив на организацията е изключителният й екип от експерти в областта на облачните технологии, управляваните услуги, данните и изкуствения интелект (т.е. Microsoft и Salesforce). Най-доброто за DIGITALL тепърва предстои!"

  Ейдриан Юрквич, партньор в Silverfleet Capital, пояснява: "Убедени сме, че опитът и управленските умения на Грегор ще допринесат, за да превърнем DIGITALL в лидер в областта на дигиталната трансформация и облачните услуги в Европа. Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество през следващите месеци, за да създадем още добавена стойност за всички заинтересовани страни в компанията."

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 юли 2022, 17:07
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  01 юли 2022, 16:28
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  01 юли 2022, 15:48
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  01 юли 2022, 15:18
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  01 юли 2022, 13:31
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  01 юли 2022, 11:13
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени