събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1832 прочитания

  Николай Бонев става Изпълнителен Директор на Campus X

  Той има над 10 г. опит в различни финансови роли във фарма и ИТ индустрията и в компании като IBM, Telerik, Progress, AbbVie и Телерик Академия
  14 юни 2022, 11:44 a+ a- a

  Снимка: Campus X

  Campus X, водещият хъб за иновативни технологични компании в Югоизточна Европа, обяви, че Николай Бонев поема ролята на Изпълнителен Директор от Бойко Яръмов, съосновател на компанията. В тази си роля Николай ще отговаря за разрастването на общността на Campus X, разгръщането на предлаганите решения и експанзия на операцията на нови локации. Съоснователите на Campus X Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Светозар Георгиев ще продължат да участват в развитието на компанията и екосистемата.

  Campus X е жива, интегрирана и работеща екосистема, която предоставя директен мост към ментори и специалисти, инвеститори и финансиране, топ технологичен талант и креативно и иновативно работно пространство. Мисията на компанията от самото ѝ създаване е свързана с подпомагането на технологичната екосистема в България чрез внимателен и съзнателен подбор на организации от технологичния сектор с фокус върху иновативни решения от всички сектори и придържащи се към принципите, практиките и правилата на общността в Campus Х. Основан през 2018 г. от Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев, Campus X e водещ частен хъб на технологични компании и талант в Югоизточна Европа и най-голямото гъвкаво офисно пространство в България, с обща площ 18 000 кв. м и капацитет над 1500 работни места.

  „С Николай работим заедно вече над осем години, включително и от самото създаване на Campus X. Кампусът е най-мащабното по рода си начинание за България и именно в лицето на Николай и останалата част от колегите ни виждаме правилния екип, за да изведем и този бизнес до успехите на предходните ни организации. За мен тази стъпка е естествено продължение на всичко постигнато. Вярвам, че Николай допълнително ще разгърне операцията извън настоящите ѝ граници и съм уверен, че именно под неговото ръководство и със заявения интерес от нови партньори, това ще се случи съвсем скоро.“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и доскоро Изпълнителен Директор на Campus X.

  Николай Бонев е професионалист с над 10 г. опит в различни финансови роли във фарма и ИТ индустрията и в компании като IBM, Telerik, Progress, AbbVie и Телерик Академия. Част е от екипа на Campus X от самото му създаване, където заема различни ръководни позиции, включително и главен оперативен директор през последните близо 3 години. В тази роля той постига забележими резултати в привличането на редица нови международни и български компании към общността на Campus X. Николай притежава бакалавър по „Финансов Мениджмънт“ от университета Салфорд в Обединеното Кралство.

  „Когато се запознах с концепцията на Campus X и амбицията за технологичен хъб от ново поколение, веднага се съгласих да бъда част от създаването и развитието на тази екосистема. За четири години успяхме да развием бизнес модел, който подпомага стартиращите компании да се фокусират върху това, в което са най-добри. С опитния екип, който изградихме, сме си поставили още по-високи цели за следващата година. Амбицията ни не се ограничава само в настоящата екосистема на Campus X – искаме това, което правим, да има отражение върху цялата технологична среда в страната и в налагането на България като иновационен център на Балканите.“, коментира Николай Бонев, Изпълнителен директор на Campus X.

  „Фабрика за еднорози“
  Създаден от основателите на Telerik през 2018 г., от тогава до днес Campus X бележи впечатляващо развитие и разширява общността си с бързи темпове. От една сграда с близо 400 работни места през 2018 г., днес Кампусът е най-голямото пространство в България от такъв тип - включва четири сгради и 18 хил. кв. м офисно пространство, дом е на над 80 организации и разполага с капацитет от над 1500 работни места. 

  Една от основните мерни единици за успеха на Campus X са постиженията на членовете на общността. Сред успешните примери на компании в Campus X през последната година са финтех компанията Payhawk, която се превърна в първия български еднорог. Fite, оператор за стрийминг на дигитално съдържание, която беше придобита от американската TrillerNet във втората по големина сделка на българска технологична компания. През последния месец карго компанията за безпилотни самолети, Dronamics, се сдоби с първия лиценз в Европейския съюз за карго полети с товарни безпилотни самолети. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 20 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 21 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 21 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 22 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 22 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%