петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3251 прочитания

    Павел Колев е новият управител на биофармацевтичната компания AbbVie за България

    Той поема поста от досегашния управител Кирил Николчев
    09 юни 2022, 09:59 a+ a- a

    Павел Колев е новият управител за България на биофармацевтичната компания AbbVie от 1 юни 2022, съобщи Золтан Якаб, вицепрезидент на компанията за Централна и Източна Европа.

    Павел Колев поема поста от досегашния управител Кирил Николчев, който по-рано обяви решението си да се насочи към различно професионално предизвикателство.

    Павел Колев е част от екипа на AbbVie на практика от 2012, когато се присъединява към Abbott – България като продуктов мениджър на лекарствения продукт Humira. През 2013 той заема последователно позициите старши продуктов мениджър и мениджър на бизнес структурата (BUM) за Humira. През 2016 е промотиран за търговски мениджър на направлението Humira, Гастроентерология в Регионалния екип EEME&A (Eastern Europe, Middle East and Africa), а по-малко от 3 години след това – за търговски директор за Humira (всички индикации) в същия регион. През 2020 Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип на компанията като директор за направлението Humira, Гастроентерология, след което се включва в глобалния маркетингов екип, подготвящ пускането на пазара на лекарствения продукт Skyrizi в индикацията Болест на Крон (CD). На поста управител на AbbVie за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ (BUD Immunology) в Русия, която е заемал от 1 септември 2021.

    Преди работата си в Abbott/AbbVie, Павел Колев е бил на различни позиции в AstraZeneca в България. Кариерата му във фармацевтичната индустрия започва в „Санита Трейдинг“ и „Софарма“. Той е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет – София.

    Кирил Николчев остава в екипа до края на юли, за да се осигури приемственост и плавен преход в управлението.

    „След почти 15 години в Abbott/AbbVie взех решение да напусна корпоративния фарма свят и да опитам нещо различно. Имах щастието да работя в чудесна компания с важни продукти, с прекрасен местен екип и да имам за началници смислени лидери. Щастлив съм, че Павел Колев ще заеме моята позиция от 1 юни, защото Павел е в AbbVie от 2012 година, познава компанията, средата и хората, а и в последните 6 години имаше шанса да развие уменията си на различни глобални позиции в AbbVie“, написа Кирил Николчев до колегите си в Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 15 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 16 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 23 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 23 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава