четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1141 прочитания

    Ангелики Карава е новият Генерален Мениджър на медицинска акадeмия ISLE Academy

    Тя ще управлява академията в 5-е държави, в които присъства SofMedica Group: Румъния, Гърция, Унгария, България и Кипър
    25 май 2022, 11:41 a+ a- a

    Снимка: SofMedica Group

    SofMedica Group, европейски доставчик на иновативни технологии за борба с някои от основните причини за смъртност в световен мащаб, назначава Ангелики Карава за генерален мениджър на ISLE ACADEMY. Академията за обучение на медицински специалисти е и първият център за симулация на минимално инвазивна хирургия в Централна и Източна Европа. Г-жа Карава ще управлява академията в 5-е държави, в които присъства SofMedica Group: Румъния, Гърция, Унгария, България и Кипър. По този начин ISLE Academy (Innovation, Simulation, Learning, Ecosystem) се превръща в отделно международно юридическо дружество на SofMedica Group, наред с другите четири съществуващи структури – SOFMEDICA, EMERALD, MEDCITY и MEDILEASING. 

    До момента ISLE ACADEMY има свои собствени обучителни центрове в три държави от ЕС – Румъния (създаден през 2019 г.), Гърция (създаден през 2018 г.) и мобилен център в България, които са допринесли за образованието и практическото обучение на повече от 20 000 здравни специалисти. Досега групата е инвестирала 6 млн. евро в обучения и планира да удвои инвестициите за следващите три години.

    Новият генерален мениджър на ISLE Academy Ангелики Карава е микробиолог със следдипломна квалификация от Катедрата по вирусология (Училище по патология) в Манчестърския университет, Великобритания, и Стопанския факултет на Националния Каподистрийски университет в Атина, Гърция. Тя има богат международен опит в сектора на здравеопазването, стартирайки като ръководител в изследователски и диагностични лаборатории, а след това заема различни високи търговски позиции в мултинационални фармацевтични компании за медицински изделия. Сред предишните ѝ работодатели са BioMerieux, Edwards Lifesciences, Baxter и FAMAR. 

    „През цялата си професионална кариера съм се вълнувала от трансформацията на здравния сектор чрез модерни технологии и нови концепции за тяхното прилагане. Да ми бъде поверена тази водеща роля в ISLE ACADEMY и да бъда заобиколена от изключителни професионалисти под егидата на SofMedica Group, чиито компании имат дълга история в предоставянето на иновативни медицински технологии и модели със специален фокус върху високото качество и образованието, е важна стъпка за мен. Очаквам с нетърпение да поема това ново предизвикателство, да работя в тясно сътрудничество с този прекрасен екип и академична общност. Целта ни е да предоставяме вдъхновяващо обучение в центъра с цел да реализираме всяко желание, изразено от медицинските специалисти във всяка една болница, по реалистичен и достъпен начин. Чувствам се много благодарна и поласкана от тази възможност“, коментира Ангелики Карава, генерален мениджър на ISLE Academy. 

    „Назначаването на Ангелики и стратегическата роля, която тя ще играе в нашата организация в пет държави, е поредното доказателство за дългосрочните намерения и инвестиции на SofMedica Group в медицинските системи в региона, продължавайки традиция от над 27 години. Ние комбинираме технологични иновации и подходящо обучение, за да се подобри работата на лекарите, спасяващи живота на пациентите. Когато ISLE Academy заработи като самостоятелна структура, инвестициите ни в образованието и най-вече стремежът ни да осигурим на медицинските специалисти непрекъснато обучение по най-високи стандарти, ще станат по-лесни от всякога. Като доставчици на наистина иновативни технологии, ние считаме, че фокусът върху обучението през целия живот е задължително условие за устойчив напредък в борбата с животозастрашаващите заболявания“, каза Георгиос Софианос, главен изпълнителен директор на SofMedica Group.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 7 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 8 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк