събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2902 прочитания

    HR професионалистът Виктор Фачев влезе в Съвета на директорите на Български пощи

    В съвета на директорите са още инж. Лъчезар Арсов - специалист в областта на информационната сигурност; Надежда Алексиева - юрист и Виктор Караджов, който е заемал роли в областта на финансовия и оперативен мениджмънт
    10 май 2022, 15:44 a+ a- a

    Виктор Фачев - ръководител отдел „Човешки ресурси“ в SiteGround. Снимка: Личен архив

    Виктор Фачев - ръководител отдел „Човешки ресурси“ в българската ИТ компания SiteGround, влезе в Съвета на директорите на „Български пощи“.

    Виктор Фачев има над 10 години професионален опит в управлението на човешки ресурси в различни сфери - от фармацевтичната до ИТ сферата. Преди да се присъедини към SiteGround, е оглавявал отдел „Човешки ресурси“ в Kaufland България и в Sanofi за Югоизточна и Централна Европа. Управлявал е HR процеси в Hewlett-Packard в София и Пало Алто.

    Другите членове на новото ръководство на „Български пощи“ са:

    Инж. Лъчезар Арсов - председател на Съвета на директорите на „Български пощи“. Инж. Арсов е специалист в областта на информационната сигурност. Завършил е Техническия университет, гр. София, магистър по телекомуникации. През последните 6 години е част от екипа на международната финтех компания Софтуер Груп, а професионалният му опит включва роли, както в частния, така и в държавния сектор. Кариерата му започва в „Телелинк“ ЕАД, а впоследствие работи последователно като експерт по информационна сигурност и одитор в Банка ДСК, Министерството на земеделието и храните, Министерството на финансите, Изпълнителната агенция по насърчаване на малки и средни предприятия. Извън професионалния си опит през последните 8 години е главен организатор на множество социални и благотворителни инициативи в гр. София.

    Надежда Алексиева, заместник-председател в Съвета на директорите. Надежда Алексиева е юрист с дългогодишен опит в държавни дружества, сред които „Летище София“ ЕАД и „Български пощи“ ЕАД (от 2007г. до 2013г.) Работи като главен юрисконсулт на „Летище София“ и директор на дирекция „Правна дейност“ в „Български пощи“. Притежава богат опит и практика в екипи за управление на проекти в ИТ сектора и строителство на инфраструктура. Понастоящем е началник отдел „Социални дейности“ в Министерството на отбраната.

    Виктор Караджов - член на Съвета на директорите. Заемал е поста директор на центъра за споделени услуги на Palfinger AG, международна технологична и машиностроителна компания, лидер в производството на кранове и повдигащи системи. Има богат опит в изграждането и управлението на ефективни административни процеси. Заемал е редица ръководни роли в областта на финансовия и оперативен мениджмънт, сред които финансов мениджър в центъра за споделени услуги на Sandvik, ръководител регионален екип „Вземания, плащания и управление на паричните средства“ за Unify, ръководител регионален екип „Вземания и управление на паричните средства“ за Ingram Micro. Притежава международни сертификати за управление на проекти, подобрение на процеси, счетоводство, бюджетиране и контрол.

    Новият изпълнителен директор на  „Български пощи“ е Богдан Теофанидис. Той има над десет години опит в големи международни компании като заема различни регионални, ръководни и специализирани роли в областта на дигитализацията, финансите и изграждането на системи за управление, базирани на ключови показатели. Преди да оглави екипа на „Български пощи“, организира глобалната програма за дигитализация, финансово планиране и контрол на HIAB AB, част от финладската група Карготек.  Работил е като регионален мениджър по управлението на финансови услуги за шведската Sandvik и като мениджър отдел „Ключови показатели“ за Европа, Близкия Изток и Африка в центъра за споделени услуги на застрахователя AIG. Като техен служител, ръководи, изгражда и поддържа системи за управление и отчетност за компаниите Ingram Micro и Hewlett-Packard, а като консултант изпълнява успешни проекти за Кока-Кола ХБК.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 22 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство