понеделник, 20 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1206 прочитания

  Андреа Сирони е новият председател на Generali Group

  Той има дългогодишен опит в областта на финансите
  04 май 2022, 14:40 a+ a- a

  Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи нов председател и главен изпълнителен директор по време на годишната среща на акционерите на Assicurazioni Generali, която се проведе на 29 април 2022 г. 

  На срещата беше взето решение в новия Борд на директорите да влизат 13 членове, които ще имат тригодишен мандат (до приемането на финансовите отчети за 2024 г.). Предложеният списък на досегашния Борд на директорите на Assicurazioni Generali, холдинговата компания на Група Generali, спечели най-голяма част от гласовете на акционерите, както и най-много места в новия борд – общо 10.

  На срещата Андреа Сирони (Andrea Sironi) беше избран за нов председател на Generali. Той поема поста от Габриеле Галатери ди Дженола (Gabriele Galateri di Genola).

  Андреа Сорини има дългогодишен опит в областта на финансите. Той е заемал позицията на председател на италианската фондова борса (Borsa Italiana), бил е член на Борда на директорите на Лондонската фондова борса, на Unicredit Group, Banco Popolare и други. Към настоящия момент Сорини е вицепрезидент и професор в икономическия университет Бокони в Милано. От февруари 2022 г. е член на Борда на директорите на Assicurazioni Generali.

  „За мен е чест да бъда избран за председател на Assicurazioni Generali – една група с впечатляваща история, която винаги е играла ключова роля в икономическата и финансовата система на Италия и Европа. Бих искал да благодаря от свое име и от името на цялата Група на Габриеле Галатери ди Дженола за професионализма и отдадеността, с които ръководи Generali през последните 11 години. Моят ангажимент като председател ще бъде да направя всичко възможно да представлявам всички заинтересовани страни в Generali. За постигането на това ще се ръководя от желанието си да гарантирам най-доброто за компанията и за нейното устойчиво бъдеще“, заяви Андреа Сорини.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  ЕК заплаши да глоби Microsoft заради AI рискове в търсачката Bing
  Брюксел е разтревожен от рисковете от "халюцинации" и разпространението на deepfakes
  преди 11 часа
  БАН: Членството в еврозоната може да се отложи и след 2025
  Инфлацията постепенно ще намалява, но ще бъде по-висока от обичайната през предходното десетилетие
  преди 13 часа
  София Тех Парк ще е домакин на South East European Innovators Challenge
  Инициативата е на алианс от научно-технологични паркове в Югоизточна Европа
  преди 14 часа
  Нови 80 млн. лв. за заплати във висшето образование у нас
  Повишението ще обхване 33 държавни университети