вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  496 прочитания

  Андреа Сирони е новият председател на Generali Group

  Той има дългогодишен опит в областта на финансите
  04 май 2022, 14:40 a+ a- a

  Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи нов председател и главен изпълнителен директор по време на годишната среща на акционерите на Assicurazioni Generali, която се проведе на 29 април 2022 г. 

  На срещата беше взето решение в новия Борд на директорите да влизат 13 членове, които ще имат тригодишен мандат (до приемането на финансовите отчети за 2024 г.). Предложеният списък на досегашния Борд на директорите на Assicurazioni Generali, холдинговата компания на Група Generali, спечели най-голяма част от гласовете на акционерите, както и най-много места в новия борд – общо 10.

  На срещата Андреа Сирони (Andrea Sironi) беше избран за нов председател на Generali. Той поема поста от Габриеле Галатери ди Дженола (Gabriele Galateri di Genola).

  Андреа Сорини има дългогодишен опит в областта на финансите. Той е заемал позицията на председател на италианската фондова борса (Borsa Italiana), бил е член на Борда на директорите на Лондонската фондова борса, на Unicredit Group, Banco Popolare и други. Към настоящия момент Сорини е вицепрезидент и професор в икономическия университет Бокони в Милано. От февруари 2022 г. е член на Борда на директорите на Assicurazioni Generali.

  „За мен е чест да бъда избран за председател на Assicurazioni Generali – една група с впечатляваща история, която винаги е играла ключова роля в икономическата и финансовата система на Италия и Европа. Бих искал да благодаря от свое име и от името на цялата Група на Габриеле Галатери ди Дженола за професионализма и отдадеността, с които ръководи Generali през последните 11 години. Моят ангажимент като председател ще бъде да направя всичко възможно да представлявам всички заинтересовани страни в Generali. За постигането на това ще се ръководя от желанието си да гарантирам най-доброто за компанията и за нейното устойчиво бъдеще“, заяви Андреа Сорини.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 12 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 15 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 15 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 16 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи