събота, 24 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2903 прочитания

  Мариан Маринов оглави „Финанси и контрол“ на "Нестле" за Русия и Евразия

  Той е първият българин, който става част от борда на директорите на компанията в региона
  23 февруари 2022, 14:39 a+ a- a

  Мариан Маринов, понастоящем финансов директор и член на мениджмънт борда на "Нестле" Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово), от 1 април тази година ще поеме нова отговорност като оглави отдел „Финанси и контрол“ на "Нестле" Русия и Евразия. Той е първият българин, който става част от борда на директорите на компанията в този регион.

  Мариан Маринов се присъединява към "Нестле" групата през 2010 като мениджър "Одит за Европа" в одит звеното на "Нестле" в Швейцария. По-късно през 2016 той заема позицията мениджър "Финанси и Контрол" в България. Две години по-късно застава начело на “Трансформацията в Югоизточен пазар”, където изиграва ключова роля при успешното преформатиране на организацията към модел на единен пазар, обединяващ 9 географии. През 2019 Маринов е повишен в настоящата си роля, в която той допринася за развитието на отдел "Финанси" в Югоизточен пазар посредством изявен лидерски модел. Той демонстрира отдаденост към постигането на успехи на новосформирания пазар, както и успява да достави солидни и устойчиви резултати в изпълнението на целите си. По време на последното си назначение, Мариан Маринов временно изпълнява и ролята на изпълнителен директор на южните адриатически държави, като успява паралелно да поддържа много добро бизнес представяне на пазара и да подсигури представянето на отдел "Финанси и контрол".

  Асертивният лидерски стил на Мариан Маринов заедно с умението му да приема и уважава различията, отдаденост, мотивация за постигане на бизнес резултати при пълно съответствие и страстта за развитие на хора и екипи са сред основните компоненти на професионалният му успех.

  Мариан Маринов е възпитаник на езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, завършил е Международни икономически отношения в УНСС и е сертифициран Вътрешен одитор. Преди да стане част от екипа на "Нестле", Маринов придобива солиден опит в "Крафт Фудс" и "Делойт".

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Nvidia стана 4-тата най-голяма компания в света
  Пазарната капитализация на производителя на чипове достигна $1,96 трилиона
  преди 1 ден
  ЕС прие 13-и пакет от санкции срещу Русия
  За първи път се налагат санкции на китайски фирми, които помагат на Кремъл
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Над 120 BILLA магазина ще имат каси на самообслужване до края на 2024
  Веригата започва да въвежда в обектите си хибридния модел на плащане още през 2020
  преди 1 ден
  МОН: Над 156 хиляди ученици се обучават в професионални паралелки
  Националната търговско-банкова гимназия е училището с най-много учебни предприятия в света
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Colliers: Хибридният модел на работа ще се запази и тази година
  Развитието на споделени работни места вероятно ще се ускори през 2024, сочи доклад на компанията