петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1672 прочитания

    Мишел Симънс ще ръководи региона Multi-Country на Microsoft в ЦИЕ

    Тя е част от семейството на Microsoft повече от 20 години
    17 февруари 2022, 13:24 a+ a- a

    Microsoft обяви, че Мишел Симънс (49) ще поеме поста генерален мениджър на региона Multi-Country и ще наблюдава активно операциите на 24 държави в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Мишел заема позицията на наскоро освободената Анке ден Оуден, която сега ръководи Microsoft Нидерландия. Тя ще заеме позицията си от 1 април 2022 г.

    Мишел притежава изключителни познания и опит в индустрията. Тя е част от семейството на Microsoft повече от двадесет години, като е заемала редица позиции в ЦИЕ, Азия и САЩ. През всички тези години тя е отговаряла за стимулирането на стратегическия растеж на множество пазари, както и за изграждането на връзка с множество партньори и клиенти. По време на своята работа като генерален мениджър на новите пазари в Югоизточна Азия, Мишел ръководи бизнеса на Microsoft в 9 държави, които са едни от най-бързо развиващите се пазари в Азиатско-тихоокеанския регион. Основният ѝ фокус там е върху модернизирането на икономики и компании чрез дигитална трансформация.

    На последната си позиция като ръководител на отдела по маркетинг и операции, Мишел е отговаряла за водещата бизнес стратегия на компанията, контролирането на приходи от продукти, маркетинг и множество операции, с които да даде възможност за дигитална трансформация на клиенти и партньори в 33-те страни, съставляващи бизнеса на Microsoft в Централна и Източна Европа.

    „Вълнувам се, че имам възможността да ръководя пъстрия и многостранен регион на Microsoft в ЦИЕ. Потенциалът на технологиите, които позволяват на бизнеса и правителствата да правят иновации и да се трансформират, никога не е бил по-голям и очаквам с нетърпение работата с нашите партньори и клиенти, за да добавим тази стойност на региона“, сподели Мишел Симънс.

    На новата си позиция Мишел ще бъде отговорна за по-нататъшното развитие на визията на Microsoft. Нейната основна цел ще бъде да подпомогне региона да надгради и развие своя силен технически потенциал, за да процъфтява като дигитална гореща точка и място, на което хората, бизнеса и общностите да имат възможността да се развиват и растат с общи амбиции и чрез дигитални иновации. Заедно със своя екип, тя ще работи с местни клиенти, партньори, предприемачи, предприятия и организации от публичния сектор за дигитална трансформация и иновации с помощта на облачни технологии. Мишел ще насърчава дигиталните умения, с основната цел да помогне за създаването на възможности за всички.

    По повод нейното назначаване, президентът на Microsoft за ЦИЕ Филип Роге каза: „Комбинацията от стратегически и търговски опит на Мишел я прави идеалният избор за ръководител на нашия екип и на този пазар, който е колкото завладяващ, толкова и разнообразен. Тя е упорит, всеотдаен и съпричастен лидер, с множество умения и опит. Сигурен съм, че ще даде най-доброто от Microsoft, за да стимулира трансформацията на пазара към по-богати, по-екологични и по-конкурентни икономики в региона.“

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове