четвъртък, 11 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2443 прочитания

  Калина Петкова е новият управляващ директор на Българската екзекютив сърч асоциация

  Дарина Пенева е нов член на УС, а Силвия Умникова – секретар на социацията
  14 декември 2021, 09:54 a+ a- a

  Калина Петкова, управляващ директор на българския клон на една от водещите executive search компании в света Boyden World Corporation, беше избрана за председател на Управителния съвет на Българската екзекютив сърч асоциация (БЕСА). До сега постът се заемаше от Мирена Колева, Управляващ партньор на „Д-р Пендл и д-р Писвангер България“.

  Калина Петкова има дългогодишен опит в областта на оперативния и стратегически ЧР мениджмънт, надграден с повече от 5 години в управленско консултиране. Под нейно ръководство Boyden Bulgaria разшири партньорствата си, като компанията пусна нови услуги като interim management и оценка на лидерски компетенции. 

  На Общото събрание на БЕСА за секретар на асоциацията беше избрана Силвия Умникова, управляващ партньор на „Алекзандър Хюз България“, а за член на УС – Дарина Пенева, изпълнителен директор на Стантън Чейс Интернешънъл България.

  Българска екзекютив сърч асоциация (БЕСА) е създадена през 2011 г. Основната ѝ цел е да повиши професионалното ниво на услугите, които предлагат компаниите за подбор на управленски кадри чрез установяване на етични стандарти, запознаване на бизнеса с ползите и провеждането на различни изследвания на състоянието на лидерския потенциал. БЕСА е партньор на Международната асоциация на екзекютив сърч консултантите (AESC) и налага международно-приетите стандарти и принципи на работа и в България. Пълноправни членове на организацията в България са компаниите „Алекзандър Хюз България“, „Бойден България“, „Д-р Пендл и д-р Писвангер България“, „Стантън Чейс Интернешънъл България“ и „Фрийзберг България“.

  БЕСА ще има за цел в следващите години да адаптира бързо разбирането на кандидати и клиенти за промените, обуславящи предизвикателствата в търсене на реализация на стратегическите нива в организациите. Ще се търси интегриран подход към разширяване на наличния лидерски потенциал чрез активиране на различни възрастови, географски и компетентностни профили.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Инфлацията в САЩ се забави през юли
  Тя е 8,5% на годишна база, което е 0,6% по-малко спрямо предходния месец
  преди 13 часа
  A1 България приключи придобиването на ИТ компанията СТЕМО
  Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща цел – дигитализацията на бизнеса
  преди 13 часа
  Малките и средни компании ще могат да се възползват от 735 млн. лв. безвъзмездни средства
  Средствата ще бъдат достъпни до края на годината, според министър Пулев до МПС ще стигат по 5 млн. лв. дневно
  преди 14 часа
  Проучване: България остава атрактивна за дискаунт веригите
  Търговски марки пренасочват експанзията си към Централна и Източна Европа заради войната в Украйна, което допринася за засиленото търсене на площи, отчитат от Cushman & Wakefield Forton
  преди 15 часа
  Боровец и Созопол са най-скъпите курорти за покупка на жилище у нас
  Жилищата в морските и планинските курорти отварят нова глава в развитието на този дълго подценяван сегмент от пазара, а обемите от сделки там бележат значителни ръстове, отчитат от Bulgarian Properties