четвъртък, 11 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1823 прочитания

  Д-р инж. Боряна Манолова поема ръководството и на Siemens Украйна

  Д-р инж. Манолова вече ще отговаря за бизнес операциите на концерна в три източноевропейски държави
  10 декември 2021, 10:27 a+ a- a

  Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД д-р инж. Боряна Манолова ще поеме и ръководството на Siemens Украйна в допълнение към настоящата ѝ позиция като CEO на концерна за България. Тя ще замени на поста Мачей Зелински, който става CEO на Siemens Полша.

  Назначението ще влезе в сила от 1 януари 2022 г. Така д-р инж. Манолова ще отговаря за бизнеса на Siemens в 3 държави в Източна Европа - България, Северна Македония и Украйна, след като през 2019 г. тя пое ръководството и на бизнес операциите в югозападната ни съседка.

  „Като глобален технологичен лидер с фокус върху индустрията, инфраструктурата и енергийния сектор, Siemens се стреми да насърчава и подпомага прехода на икономиките в посока декарбонизация и дигитализация. И двете тенденции оказват огромно влияние върху бъдещето на бизнеса и ние се гордеем, че с нашите високотехнологични и енергийно-ефективни продукти, решения и услуги даваме възможност на нашите клиенти и партньори от Централна и Източна Европа да се развиват по устойчив начин и същевременно да останат конкурентоспособни на местните и международните пазари“, сподели д-р инж. Манолова. 

  По думите ѝ Украйна е огромен пазар със сериозен потенциал по отношение на разработването и внедряването на иновативни технологии. „Siemens има утвърдени позиции и множество успешни проекти в страната, така че за мен е чест, но и предизвикателство, да поема ръководството на Siemens Украйна като главен изпълнителен директор на компанията“, допълни тя.

  Siemens Украйна e основана през 1997 г. Компанията е водещ доставчик на продукти, услуги и интегрирани решения за енергийния сектор, индустрията, транспорта, сградната автоматизация и градската инфраструктура.

  Към 30 септември 2021 г. Siemens Украйна има около 180 служители. Главният офис и инженерният център на компанията се намират в Киев, а регионалните офиси са в големите градове - Днепър, Одеса, Харков, Лвов и Кривой Рог. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Инфлацията в САЩ се забави през юли
  Тя е 8,5% на годишна база, което е 0,6% по-малко спрямо предходния месец
  преди 15 часа
  A1 България приключи придобиването на ИТ компанията СТЕМО
  Двете компании ще продължат да работят самостоятелно, но с обща цел – дигитализацията на бизнеса
  преди 15 часа
  Малките и средни компании ще могат да се възползват от 735 млн. лв. безвъзмездни средства
  Средствата ще бъдат достъпни до края на годината, според министър Пулев до МПС ще стигат по 5 млн. лв. дневно
  преди 15 часа
  Проучване: България остава атрактивна за дискаунт веригите
  Търговски марки пренасочват експанзията си към Централна и Източна Европа заради войната в Украйна, което допринася за засиленото търсене на площи, отчитат от Cushman & Wakefield Forton
  преди 16 часа
  Боровец и Созопол са най-скъпите курорти за покупка на жилище у нас
  Жилищата в морските и планинските курорти отварят нова глава в развитието на този дълго подценяван сегмент от пазара, а обемите от сделки там бележат значителни ръстове, отчитат от Bulgarian Properties