вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2465 прочитания

    Двама нови членове влизат в УС на Българска болнична асоциация

    Това са Алисе Муртезова и доц. д-р Цветелина Спиридонова
    24 ноември 2021, 12:47 a+ a- a

    (л) Алисе Муртезова, административен директор на Лечебни заведения „Медика“, и доц. д-р Цветелина Спиридонова, ДМ, собственик и изпълнителен директор на МБАЛ „Хигия“ и МБАЛ „Хигия-Север“ – Пазарджик

    Двама нови членове влизат в Управителния съвет на Българска болнична асоциация (ББА). След вписване в Търговския регистър официално членове на УС на ББА са адв. Свилена Димитрова, Андрей Марков, Алисе Муртезова, д-р Цветелина Спиридонова, Иван Тодоров, Елена Христева, д-р Михайл Зортев, д-р Красимира Ковачка и д-р Димитър Гугутков. 

    Новите попълнения са Алисе Муртезова, административен директор на Лечебни заведения „Медика“, и доц. д-р Цветелина Спиридонова, ДМ, собственик и изпълнителен директор на МБАЛ „Хигия“ и МБАЛ „Хигия-Север“ – Пазарджик.

    Алисе Муртезова е административен директор на Лечебни заведения „Медика“. Тя има магистърски степени по „Здравен мениджмънт“, „Международни финанси и международно търговско право“ и „Национална сигурност“. От 2010 г. до момента е председател на Общинския съвет на БЧК - Русе и член на Общото събрание на Националния съвет на БЧК. От ноември 2019 г. до април 2021 г. е заместник-председател на Комисия по здравеопазване и социална политика в Община Русе. Била е член на Комисията по здравеопазване в 45-тото Народното събрание. 

    Доц. Цветелина Спиридонова, ДМ, е завършила медицина в Медицинския университет в София с отличие, има докторска степен по хирургия. През 2002 г. печели първо място в националния конкурс за зачисляване по хирургия и започва специализацията си в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ в София. През 2008 г. става магистър в специалността „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултета по обществено здраве отново в Медицинския университет в София и от същата година е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. От 2009 г. е асистент по хирургия към МУ в София, а от 2015 г. – главен асистент. Д-р Цветелина Спиридонова е специализирала три години в Париж, има над 40 публикации в специализирани медицински издания, изнасяла е лекции на редица научни форуми у нас и в чужбина. Почетен член е на Българското хирургическо дружество и член на Немското хирургическо дружество, както и на Френската асоциация по естетично-пластична и реконструктивна хирургия (SOFCEP).

    И през следващия двегодишен мандат председател на Българска болнична асоциация ще продължи да бъде адв. Свилена Димитрова. Заместник-председатели на асоциацията са Андрей Марков, съосновател и управител на Сити Клиник - Сърдечно-съдов Център, Алисе Муртезова, д-р Цветелина Спиридонова и Иван Тодоров, административен директор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и председател на СД на „ДР Щерев“ АД. Членове на УС на ББА са Елена Христева, д-р Михайл Зортев, д-р Красимира Ковачка и д-р Димитър Гугутков. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 45 минути
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 5 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 5 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 6 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка