понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1623 прочитания

  Двама нови членове влизат в УС на Българска болнична асоциация

  Това са Алисе Муртезова и доц. д-р Цветелина Спиридонова
  24 ноември 2021, 12:47 a+ a- a

  (л) Алисе Муртезова, административен директор на Лечебни заведения „Медика“, и доц. д-р Цветелина Спиридонова, ДМ, собственик и изпълнителен директор на МБАЛ „Хигия“ и МБАЛ „Хигия-Север“ – Пазарджик

  Двама нови членове влизат в Управителния съвет на Българска болнична асоциация (ББА). След вписване в Търговския регистър официално членове на УС на ББА са адв. Свилена Димитрова, Андрей Марков, Алисе Муртезова, д-р Цветелина Спиридонова, Иван Тодоров, Елена Христева, д-р Михайл Зортев, д-р Красимира Ковачка и д-р Димитър Гугутков. 

  Новите попълнения са Алисе Муртезова, административен директор на Лечебни заведения „Медика“, и доц. д-р Цветелина Спиридонова, ДМ, собственик и изпълнителен директор на МБАЛ „Хигия“ и МБАЛ „Хигия-Север“ – Пазарджик.

  Алисе Муртезова е административен директор на Лечебни заведения „Медика“. Тя има магистърски степени по „Здравен мениджмънт“, „Международни финанси и международно търговско право“ и „Национална сигурност“. От 2010 г. до момента е председател на Общинския съвет на БЧК - Русе и член на Общото събрание на Националния съвет на БЧК. От ноември 2019 г. до април 2021 г. е заместник-председател на Комисия по здравеопазване и социална политика в Община Русе. Била е член на Комисията по здравеопазване в 45-тото Народното събрание. 

  Доц. Цветелина Спиридонова, ДМ, е завършила медицина в Медицинския университет в София с отличие, има докторска степен по хирургия. През 2002 г. печели първо място в националния конкурс за зачисляване по хирургия и започва специализацията си в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ в София. През 2008 г. става магистър в специалността „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултета по обществено здраве отново в Медицинския университет в София и от същата година е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. От 2009 г. е асистент по хирургия към МУ в София, а от 2015 г. – главен асистент. Д-р Цветелина Спиридонова е специализирала три години в Париж, има над 40 публикации в специализирани медицински издания, изнасяла е лекции на редица научни форуми у нас и в чужбина. Почетен член е на Българското хирургическо дружество и член на Немското хирургическо дружество, както и на Френската асоциация по естетично-пластична и реконструктивна хирургия (SOFCEP).

  И през следващия двегодишен мандат председател на Българска болнична асоциация ще продължи да бъде адв. Свилена Димитрова. Заместник-председатели на асоциацията са Андрей Марков, съосновател и управител на Сити Клиник - Сърдечно-съдов Център, Алисе Муртезова, д-р Цветелина Спиридонова и Иван Тодоров, административен директор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и председател на СД на „ДР Щерев“ АД. Членове на УС на ББА са Елена Христева, д-р Михайл Зортев, д-р Красимира Ковачка и д-р Димитър Гугутков. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 минути
  Летище София очаква спад от 23% на пътниците тази година спрямо 2019
  За пореден месец се наблюдава ръст на пътувалите с международни чартърни полети, отчитат от аерогарата
  преди 1 час
  Японската икономика отбеляза 2,2% ръст
  Данните са за второто тримесечие
  преди 2 часа
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 3 часа
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 3 часа
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419