събота, 20 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1299 прочитания

  Георги Брашнаров от БАСКОМ беше преизбран за вицепрезидент на European DIGITAL SME Alliance

  European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа
  04 ноември 2021, 14:13 a+ a- a

  Общото събрание на European DIGITAL SME Alliance /Европейския дигитален алианс на малките и средни предприятия/ преизбра за пореден мандат Георги Брашнаров като вицепрезидент на организацията. Той е основател и дългогодишен председател, а към момента член на Консултативния съвет на БАСКОМ и CEO на Немечек България.

  Българската софтуерна асоциация е сред основателите на DIGITAL SME Alliance през 2007. За председател на DIGITAL SME Alliance отново за трети път бе преизбран д-р Оливер Грюн, основател и главен изпълнителен директор на дигиталната компания GRÜN Software AG и президент на Германската федерация на ИТ МСП (BITMi). Другите вицепрезиденти на Европейския дигитален алианс на МСП, избрани от Общото събрание заедно с Георги Брашнаров, са Амадин Лаво Зимерл от DIGITAL SME France, Фабио Масимо от CNA Италия, Хосе Луис Панкорбо от CONETIC Испания и и Марк Джордан от Skillnet Ireland.

  Основната задача на новия борд е да продължи досегашната политика на последователна защита на интересите на ИТ МСП на европейско ниво, както и да предоставя директна връзка към европейските институции.

  „Благодаря за доверието, приемам го като знак на признание за ролята на БАСКОМ като учредител и активен участник в European DIGITAL SME Alliance. Чрез това партньорство БАСКОМ има решаваща роля в множество инициативи и проекти на европейско ниво, важни както за българските ИТ фирми, така и за изграждане на цифровия суверенитет в ЕС и България“, споделя Георги Брашнаров.

  European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа, представляваща повече от 45 000 европейски цифрови МСП-та. Алиансът обединява усилията на 30 национални и регионални асоциации на МСП от държави-членки на ЕС и съседни страни да поставят цифровите МСП в центъра на дневния ред на ЕС. Той насърчава развитието на ИКТ сектора в цяла Европа, обмена на знания и опит в предприятията и бизнес възможностите.

  БАСКОМ е сред най-активните членове на европейската организация. Тазгодишното Общо събрание публикува бяла книга за цифровия суверенитет.

  „Цифровият суверенитет не е само способността да се използва цифровизацията по начин, който ще определим самите ние. Става дума за широкото дефиниране и формализиране на дигитализацията: имаме нужда от собствен европейски IP и собствени продукти”, казва д-р Грюн и обяснява още, че „това се отнася не само за ключови технологии, но обхваща и по-широка област като B2B зоната, която е гръбнакът на просперитета, който имаме в Европа“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  GSK сключи договор за $170 млн. с УНИЦЕФ
  Компанията трябва да достави до 18 млн. дози ваксина срещу малария в рамките на 3 години
  преди 9 часа
  Производствените цени в Германия с 37% ръст на годишна база
  Това е най-голямото повишение на показателя, откакто се води статистика
  преди 9 часа
  преди 9 часа
  България и Сърбия ще работят заедно за гарантирането на енергийните си ресурси
  Превозът на български въглища за Сърбия, удълбочаването на Дунав и нов интермодален терминал, обсъдиха министрите на транспорта на двете страни
  преди 11 часа
  Фонд на фондовете ще разполага с над 2 млрд. лв. за периода 2021-2027 г.
  Във фонда започва одит, съобщи министър Александър Пулев
  преди 12 часа
  Samsung инвестира $15 млрд. в развоен център за чипове
  Компанията иска да бъде сред лидерите в технологиите за производство на чипове