петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1809 прочитания

    Георги Брашнаров от БАСКОМ беше преизбран за вицепрезидент на European DIGITAL SME Alliance

    European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа
    04 ноември 2021, 14:13 a+ a- a

    Общото събрание на European DIGITAL SME Alliance /Европейския дигитален алианс на малките и средни предприятия/ преизбра за пореден мандат Георги Брашнаров като вицепрезидент на организацията. Той е основател и дългогодишен председател, а към момента член на Консултативния съвет на БАСКОМ и CEO на Немечек България.

    Българската софтуерна асоциация е сред основателите на DIGITAL SME Alliance през 2007. За председател на DIGITAL SME Alliance отново за трети път бе преизбран д-р Оливер Грюн, основател и главен изпълнителен директор на дигиталната компания GRÜN Software AG и президент на Германската федерация на ИТ МСП (BITMi). Другите вицепрезиденти на Европейския дигитален алианс на МСП, избрани от Общото събрание заедно с Георги Брашнаров, са Амадин Лаво Зимерл от DIGITAL SME France, Фабио Масимо от CNA Италия, Хосе Луис Панкорбо от CONETIC Испания и и Марк Джордан от Skillnet Ireland.

    Основната задача на новия борд е да продължи досегашната политика на последователна защита на интересите на ИТ МСП на европейско ниво, както и да предоставя директна връзка към европейските институции.

    „Благодаря за доверието, приемам го като знак на признание за ролята на БАСКОМ като учредител и активен участник в European DIGITAL SME Alliance. Чрез това партньорство БАСКОМ има решаваща роля в множество инициативи и проекти на европейско ниво, важни както за българските ИТ фирми, така и за изграждане на цифровия суверенитет в ЕС и България“, споделя Георги Брашнаров.

    European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа, представляваща повече от 45 000 европейски цифрови МСП-та. Алиансът обединява усилията на 30 национални и регионални асоциации на МСП от държави-членки на ЕС и съседни страни да поставят цифровите МСП в центъра на дневния ред на ЕС. Той насърчава развитието на ИКТ сектора в цяла Европа, обмена на знания и опит в предприятията и бизнес възможностите.

    БАСКОМ е сред най-активните членове на европейската организация. Тазгодишното Общо събрание публикува бяла книга за цифровия суверенитет.

    „Цифровият суверенитет не е само способността да се използва цифровизацията по начин, който ще определим самите ние. Става дума за широкото дефиниране и формализиране на дигитализацията: имаме нужда от собствен европейски IP и собствени продукти”, казва д-р Грюн и обяснява още, че „това се отнася не само за ключови технологии, но обхваща и по-широка област като B2B зоната, която е гръбнакът на просперитета, който имаме в Европа“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 16 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 16 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 17 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 24 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 1 ден
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава