четвъртък, 11 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2744 прочитания

  Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на AIBEST

  Тя стъпва в длъжност от септември 2021
  17 септември 2021, 11:17 a+ a- a

  Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Тя стъпва в длъжност от септември 2021.

  „Секторът на бизнес услугите и технологиите продължава да расте и да бъде движеща сила за иновациите в страната. Браншът ни, наричан Индустрия на знанието, е представен от над 80 000 служители в България и бележи двуцифрен ръст през последните години, формирайки над 5% от БВП. В AIBEST имаме амбицията да продължим да бъдем двигател на българската икономика чрез няколко основни направления. Сред тях са установяването на успешни партньорства с държавните институции и местните власти, задържането и връщането у нас на българските таланти, привличането на нови инвестиции в индустрията и изграждането на устойчива екосистема в Югоизточна Европа. Тези стратегически приоритети ще разгърнем заедно с Нора в новата ѝ роля“, коментира Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST.

  „За мен е чест да имам възможността да работя за реализирането на общите ни цели, дефинирани от борда на AIBEST съвместно с нашите членове - едни от най-бързоразвиващите се компании, доказали се на световната сцена. Развитието на Икономиката на знанието, която е в ДНК-то на нашия бизнес, може да се случи само при конструктивен диалог с държавата. Нужна е адаптация на законодателната ни и образователна рамки към променящата се глобална бизнес среда, за да се наложи дългосрочно имиджа на България като дестинация за предоставяне на продукти и услуги с висока добавена стойност“, допълни Нора Ишкова.

  Нора има над 20-годишен опит в сферата на бизнес развитието и управлението в международни ИТ компании в Европа, Африка, Близкия Изток и Азия. Заемала е ръководни позиции в 3Соm, D-Lіnk, Аvауа, Unіfу/ATOS, където е вицeпpeзидeнт "Диcтpибyция" зa Eвpoпa, Aфpиĸa, Близĸия Изтoĸ, Pycия и Азия. През последната година активно работи по сливането на професионалния изнесен център за консултантски услуги на Brightive Consulting в София с BARINGA Partners, Лондон.

  Нора Ишкова има магистърска степен по „Международни отношения“ от Университета за национално и световно стопанство в София. През 2018 завършва Advance Management Program в IESE Барселона, съвместна програма с Harvard Business school.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 40 минути
  Jiminny планира удвояване на екипа си в България
  Компанията за оптимизация на търговски разговори получи инвестиция в размер на $16,5 млн.
  преди 2 часа
  Kaufland е намалил употребата на пластмаса с близо 30%
  Веригата отчита и 39% рециклируемост на опаковките си
  преди 5 часа
  Желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 не бива да бъдат връщани
  Дори това да означава непълно усвояване на многодозови флакони, разпореди министър Меджидиев
  преди 6 часа
  Над 70% ръст на нощувките у нас през юни
  Най-посещавани са хотелите и къщите за гости с 4 и 5 звезди, според данните на националната статистика
  преди 6 часа
  1429 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 222 948
  преди 22 часа
  Инфлацията в САЩ се забави през юли
  Тя е 8,5% на годишна база, което е 0,6% по-малко спрямо предходния месец