сряда, 27 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3905 прочитания

  Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на AIBEST

  Тя стъпва в длъжност от септември 2021
  17 септември 2021, 11:17 a+ a- a

  Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Тя стъпва в длъжност от септември 2021.

  „Секторът на бизнес услугите и технологиите продължава да расте и да бъде движеща сила за иновациите в страната. Браншът ни, наричан Индустрия на знанието, е представен от над 80 000 служители в България и бележи двуцифрен ръст през последните години, формирайки над 5% от БВП. В AIBEST имаме амбицията да продължим да бъдем двигател на българската икономика чрез няколко основни направления. Сред тях са установяването на успешни партньорства с държавните институции и местните власти, задържането и връщането у нас на българските таланти, привличането на нови инвестиции в индустрията и изграждането на устойчива екосистема в Югоизточна Европа. Тези стратегически приоритети ще разгърнем заедно с Нора в новата ѝ роля“, коментира Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST.

  „За мен е чест да имам възможността да работя за реализирането на общите ни цели, дефинирани от борда на AIBEST съвместно с нашите членове - едни от най-бързоразвиващите се компании, доказали се на световната сцена. Развитието на Икономиката на знанието, която е в ДНК-то на нашия бизнес, може да се случи само при конструктивен диалог с държавата. Нужна е адаптация на законодателната ни и образователна рамки към променящата се глобална бизнес среда, за да се наложи дългосрочно имиджа на България като дестинация за предоставяне на продукти и услуги с висока добавена стойност“, допълни Нора Ишкова.

  Нора има над 20-годишен опит в сферата на бизнес развитието и управлението в международни ИТ компании в Европа, Африка, Близкия Изток и Азия. Заемала е ръководни позиции в 3Соm, D-Lіnk, Аvауа, Unіfу/ATOS, където е вицeпpeзидeнт "Диcтpибyция" зa Eвpoпa, Aфpиĸa, Близĸия Изтoĸ, Pycия и Азия. През последната година активно работи по сливането на професионалния изнесен център за консултантски услуги на Brightive Consulting в София с BARINGA Partners, Лондон.

  Нора Ишкова има магистърска степен по „Международни отношения“ от Университета за национално и световно стопанство в София. През 2018 завършва Advance Management Program в IESE Барселона, съвместна програма с Harvard Business school.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Хартиената трудова книжка отпада окончателно след 1 година
  Народното събрание прие на второ четене промените в Кодекса на труда
  преди 13 часа
  Дуалното обучение влиза в университетите
  Бизнесът ще може да се включи пряко в създаването на учебните програми
  преди 14 часа
  България е на 35-а позиция в класацията на най-богатите страни
  Според Allianz Global Wealth Report 2023 финансовите активи на глава от населението у нас са €14 510
  преди 16 часа
  SeedBlink въвежда "Community Stars" рундове за технологични стартъпи
  Те са предназначени за стартиращи предприятия в много ранен етап на развитие, които излизат от акселератори, с инвестиционни цели от €50 хил. до €300 хил.
  преди 16 часа
  52% от ИТ лидерите у нас очакват разрастване на технологичните екипи през следващата година
  Според проучване на Equinix най-търсени ще са експерти с ИТ технически умения (41%), разработка на софтуер за сигурност (31%) и анализ на данни (30%)