четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5637 прочитания

    Иван Атанасов поема офиса на Uber в България

    Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим екипа си тук до 250 колеги в близките 3 години, коментира Атанасов
    24 август 2021, 17:41 a+ a- a

    Иван Атанасов поема управлението на инженерния офис на Uber в България и ще отговаря за разработването на критични услуги от FinTech областта на продукта в световен мащаб.

    Uber отдава ключово значение на българския си център и затова залага на опитен лидер като Иван Атанасов с нaд 20 гoдини oпит в технологичната индустрия, 13 от които са на лидерски позиции. Към Uber се присъединява през 2018 и поема част от екипите в София, които се занимават със създаване на технологиите, обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и движения на пари между Uber и техните партньори. Преди Uber Иван е работил за софтуерния гигант SAP. Там той е водил екипи отговарящи за SAP Application Server (платформа за приложения), използвана в различни сценарии от голяма част от Forbes 500 компаниите. Иван е завършил “Компютърни науки” във Факултета по математика и информатика на СУ “Св. Климент Охридски” и е сертифициран коуч от Ериксън Коучинг Интернешънъл.

    “Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber”, коментира Иван Атанасов. “Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона потребители на платформата разчитат на нас. Това, което правим, докосва реални хора и променя живота на милиони други, които разчитат на платформата за издръжка на семействата си. Всичко това не би било възможно без продуктите, разработени в нашия център в София. Работим с едни от най-талантливите инженери в България. Разрешаваме глобални проблеми, с които никой досега не се е справял в този мащаб. Това, което създаваме, ще бъде нов стандарт за интелигентни технология и потребителско изживяване.”

    В новата си роля Иван ще отговаря за иновативното развитие на продуктите, създавани в София, както и за растежа на инженерния екип.

    Uber Engineering София стартира в България през 2014 и е един от първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско. Екипът тук разработва FinTech услуги, подпомагащи разплащанията и гарантиращи финансовата законосъобразност. В момента тук работят 80 души, планираното разрастване е нови 20 до края на годината и още поне 50 през 2022.

    “Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим екипа си тук до 250 колеги в близките 3 години”, споделя Иван Атанасов.

    Uber е една от най-бързо развиващите се компании в света, част от sharing economy, която предефинира начина на придвижване на хора, доставки и товари. Технологията на компанията се използва от десетки милиони потребители и партньори и е най-голямата глобална платформа за мобилност.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 33 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 51 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 1 час
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните