петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2416 прочитания

  Крис Харпър е новият търговски директор на Нетера

  Световнопризнатият телеком професионалист ще подпомага глобалното разрастване на компанията
  19 август 2021, 17:17 a+ a- a

  Световнопризнатият телеком професионалист Крис Харпър е новият търговски директор на Нетера, съобщиха от компанията.

  През последните години той е бил вицепрезидент по развитието на пазарите извън Северна Америка на канадския телеком оператор Bell. Преди това, до сливането на телеком гигантите T-Mobile и Sprint в САЩ, в продължение на 14 години е бил вицепрезидент „Международни мрежови услуги“ на Sprint. Крис е и член на борда на директорите на Канадско-британската търговска камара и инвеститор в различни бизнес начинания.

  „Крис се присъединява към Нетера във важен момент от нашето развитие. Ние винаги сме били и продължаваме да сме пионери през 25-годишната ни история. Нашата мисия е да бъдем предпочитан доставчик на телекомуникационни услуги както за стандартни, така и за сложни решения, за малки и големи предприятия. Нетера е добре познато име в индустрията в Централна и Източна Европа. Сега нашето предизвикателство е да станем предпочитан доставчик и в световен мащаб. Смятаме, че можем да постигнем това, защото знаем печелившата рецепта. Тя е доза вдъхновение от нашите корени, доза учене от най-добрите в бранша, добавяме много упорита работа и задължително забавление. Крис идва като допълнение към нашия мениджърски екип“, коментира основателят и управител на Нетера Невен Дилков.

  На въпрос как изглежда Нетера отвън, Крис отговаря: „Като млада, жизнена и пъргава компания“ и добавя, че планира да допринесе за развитието ѝ със своето уникално конкурентно предимство. „Аз изваждам компаниите от тяхната зона на комфорт на нови пазари и в нови региони.”

  Крис позиционира японската компания NEC в Русия и Южна Африка в момент, когато и двете страни, както и пазарите им още са се развиват и с тях е трудно се прави бизнес. Той също така установява Sprint извън САЩ, след като те продават всичките си глобални активи на Global One/Equant. Съвсем наскоро той води Bell Canada в Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА).

  „Най-важното ми умение е да мотивирам хората да постигат зашеметяващи резултати, като в същото време се забавляват и се наслаждават на живота“, казва Крис.

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 4 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 10 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 11 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство