четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2784 прочитания

    Крис Харпър е новият търговски директор на Нетера

    Световнопризнатият телеком професионалист ще подпомага глобалното разрастване на компанията
    19 август 2021, 17:17 a+ a- a

    Световнопризнатият телеком професионалист Крис Харпър е новият търговски директор на Нетера, съобщиха от компанията.

    През последните години той е бил вицепрезидент по развитието на пазарите извън Северна Америка на канадския телеком оператор Bell. Преди това, до сливането на телеком гигантите T-Mobile и Sprint в САЩ, в продължение на 14 години е бил вицепрезидент „Международни мрежови услуги“ на Sprint. Крис е и член на борда на директорите на Канадско-британската търговска камара и инвеститор в различни бизнес начинания.

    „Крис се присъединява към Нетера във важен момент от нашето развитие. Ние винаги сме били и продължаваме да сме пионери през 25-годишната ни история. Нашата мисия е да бъдем предпочитан доставчик на телекомуникационни услуги както за стандартни, така и за сложни решения, за малки и големи предприятия. Нетера е добре познато име в индустрията в Централна и Източна Европа. Сега нашето предизвикателство е да станем предпочитан доставчик и в световен мащаб. Смятаме, че можем да постигнем това, защото знаем печелившата рецепта. Тя е доза вдъхновение от нашите корени, доза учене от най-добрите в бранша, добавяме много упорита работа и задължително забавление. Крис идва като допълнение към нашия мениджърски екип“, коментира основателят и управител на Нетера Невен Дилков.

    На въпрос как изглежда Нетера отвън, Крис отговаря: „Като млада, жизнена и пъргава компания“ и добавя, че планира да допринесе за развитието ѝ със своето уникално конкурентно предимство. „Аз изваждам компаниите от тяхната зона на комфорт на нови пазари и в нови региони.”

    Крис позиционира японската компания NEC в Русия и Южна Африка в момент, когато и двете страни, както и пазарите им още са се развиват и с тях е трудно се прави бизнес. Той също така установява Sprint извън САЩ, след като те продават всичките си глобални активи на Global One/Equant. Съвсем наскоро той води Bell Canada в Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА).

    „Най-важното ми умение е да мотивирам хората да постигат зашеметяващи резултати, като в същото време се забавляват и се наслаждават на живота“, казва Крис.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 минути
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 49 минути
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 17 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 17 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 18 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 18 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата