петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1835 прочитания

  Paysafe назначи Чираг Пател за ръководител "Дигитални портфейли"

  Като бивш изпълнителен директор на Amazon и Santander, с богат опит в сферата на дигиталните разплащания, Пател ще обогати с опита си лидерския екип на Paysafe
  11 август 2021, 13:13 a+ a- a

  Paysafe обяви днес, че Чираг Пател ще оглави глобалния бизнес за Дигитални портфейли на компанията като изпълнителен директор. Пател ще работи директно с Филип Макхю, изпълнителен директор на Paysafe Group, след като официално встъпи в длъжност в началото на септември.

  Портфолиото на Paysafe за дигитални портфейли, което включва Skrill и NETELLER, позволява на потребителите да съхраняват и теглят средства и извършват покупки в над 40 валути чрез виртуална сметка, както и да купуват и продават лихви в криптовалута и да извършват международни парични преводи.

  Дигиталните портфейли се използват от 3,5 милиона потребители по целия свят, като за 2020 генерират общ обем на плащанията 20,4 милиарда долара.

  Пател има над 20 години опит в сферата на разплащанията, работейки за световно известни глобални организации. Той се присъединява към Paysafe от Santander Group, където заема позиция глобален ръководител Плащания. Докато е там, Пател стартира глобална платежна платформа и значително увеличава използването на платежните продукти и услуги на банката. Преди Santander Пател ръководи дивизия Плащания в Amazon за Европа и се ангажира с международната експанзия на компанията, като отговаря за продуктовото портфолио на Amazon за нови технологии за плащане и разширяването на международните плащания. Преди Amazon Пател заема висши мениджърски функции в областта на плащанията и финансовите услуги за редица известни финансови институции, включително Softcard (придобита от Google), American Express Services Europe Limited и Merchant Services Group Int.

  Филип Макхю, главен изпълнителен директор на Paysafe, коментира: „Пател има изключителен опит като изпълнителен директор в бизнеса с разплащания, като успешно стартира и разраства множество потребителски и бизнес платежни продукти и услуги по целия свят. Радвам се, че е част от екипа ни и ще изведе нашите дигитални портфейли на следващо ниво по ръст."

  Чираг Пател коментира: „Очаквам с нетърпение да се присъединя към екипа на Paysafe следващия месец и да поема ръководството на дигиталните портфейли на компанията. Вярвам, че има огромен потенциал за разширяване на предлагането към все повече клиенти предвид мащаба на Skrill и NETELLER в световен план, в комбинация със страхотната технология и талантливия екип на Paysafe".

  Пател заема поста на бившия главен изпълнителен директор Дигитални портфейли, Лоренцо Пелегрино, който влиза в стратегическа консултантска роля за Skrill Limited.

  Макхю допълни: „Бих искал искрено да благодаря на Лоренцо за огромната страст и устрем, които показа през последните 15 години, когато лансира и разви нашите дигитални портфейли в цял свят. Сега предлагаме два от най-популярните и усъвършенствани дигитални портфейли на планетата и имаме здрави основи, на които да продължим да надграждаме, докато развиваме бизнеса".

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 6 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 12 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 13 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство