петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1500 прочитания

  Патрик Пулвърмулър е новият главен изпълнителен директор на Acronis

  Пулвърмулър наследява Сергей Белоусов, който основава компанията през 2003 и е главен изпълнителен директор от 2013
  07 юли 2021, 16:26 a+ a- a

  Патрик Пулвърмулър - новият главен изпълнителен директор на Acronis

  Ветеранът в областта на облачния софтуер и хостинг индустрията Патрик Пулвърмулър е новият главен изпълнителен директор на Acronis, считано от 1 юли 2021, съобщиха от специализираната в киберзащитата технологична компания. Пулвърмулър наследява Сергей Белоусов, който основава компанията през 2003 г. и е главен изпълнителен директор от 2013.

  Пулвърмулър се присъединява към Acronis от GoDaddy, където наскоро е бил президент на  бизнеса с партньори. В тази си роля той ръководи стратегическото разрастване на своите услуги за хостинг, производителност и сигурност чрез дистрибутори и партньори. Комбинирайки този опит със своя опит в разработването на продукти, Пулвърмулър е експерт в разработването на успешни пазарни стратегии в областта на облачния бизнес, особено чрез доставчици на услуги, канали за препродажба и стратегически съюзи. Преди това е заемал изпълнителни ръководни роли като главен изпълнителен директор на Host Europe GmbH и главен изпълнителен директор на Host Europe Group (HEG), където преди това е бил главен оперативен директор.

  „Развълнуван съм да се присъединя към екипа на Acronis, да се свържа с нашата огромна партньорска мрежа и да продължа визията на Сергей за предоставяне на адаптивни в индустрията услуги за киберзащита,” каза Пулвърмулър. „Acronis е готов да пренареди пазарите за защита на данните и киберсигурността, като същевременно предефинира как доставчиците на услуги използват дистанционното наблюдение и управление и услуги за автоматизация на професионални услуги. Очаквам с нетърпение да допринеса със своите знания и опит в бизнеса с доставчиците на услуги, за да се уверя, че се възползваме напълно от тази възможност.”

  Пулвърмулър стартира в компанията в ключов момент. Acronis наскоро получи над 250 милиона долара инвестиция от CVC Capital Partners VII и други, при което компанията беше оценена на над 2,5 милиарда долара. В допълнение към ускоряването на развитието на своите технологии и продукти, компанията планира да използва тази инвестиция, за да засили още повече своите инициативи за излизане на пазара - област, в която Пулвърмулър има задълбочен опит - чрез разширяване на широката си партньорска мрежа, която включва доставчици на управлявани услуги (MSP), доставчици на управлявани услуги за сигурност (MSSP), хостинг партньори, облачни дистрибутори, облачни агрегатори, доставчици на мрежови услуги и други.

  Председателят на борда на директорите на Acronis, Рене Бонвание, коментира: „След като добави повече от 1,5 милиарда долара за оценка през последните 18 месеца, Acronis се намира в огромната траектория на растежа благодарение на стратегията за киберзащита, пусната в действие от Сергей. Предвид експертизата на Патрик в подпомагането на компаниите с бърз растеж и доказан успех в среда, ориентирана към партньори, ние сме уверени, че той ще ускори растежа на Acronis и ще подготви компанията за следващия етап.”

  Като основател и най-голям акционер на Acronis, Сергей Белоусов ще продължи да участва в компанията като член на Съвета на директорите и Chief Research Officer на Acronis, ръководейки технологията и стратегията за научните изследвания. Той ще се съсредоточи върху усъвършенстваните технологии на компанията, включително автономните изследвания, управлението на данни, кибермрежата, киберплатформата и корпоративните продукти, както и върху разработването на университетска програма за връзки на Acronis, включително с Schaffhausen Institute of Technology (SIT) в Швейцария, който основава през 2019 година.

  „Гордея се с успеха на Acronis до момента и вярвам, че сега е идеалния момент да предам щафетата на Патрик. Направихме задълбочено търсене за изключителен лидер и успешната репутация на Патрик, партньорския му подход и оперативната му експертиза очевидно бяха силните му страни. Той има опита да продължи да прокарва мисията на Acronis, да подобри нашите операции и да изгради поток от приходи от няколко милиарда долара - издигайки организацията, продуктовото портфолио и нашите партньорства на следващото ниво”, каза Сергей Белоусов. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 5 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 11 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 12 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство