събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1974 прочитания

    Патрик Пулвърмулър е новият главен изпълнителен директор на Acronis

    Пулвърмулър наследява Сергей Белоусов, който основава компанията през 2003 и е главен изпълнителен директор от 2013
    07 юли 2021, 16:26 a+ a- a

    Патрик Пулвърмулър - новият главен изпълнителен директор на Acronis

    Ветеранът в областта на облачния софтуер и хостинг индустрията Патрик Пулвърмулър е новият главен изпълнителен директор на Acronis, считано от 1 юли 2021, съобщиха от специализираната в киберзащитата технологична компания. Пулвърмулър наследява Сергей Белоусов, който основава компанията през 2003 г. и е главен изпълнителен директор от 2013.

    Пулвърмулър се присъединява към Acronis от GoDaddy, където наскоро е бил президент на  бизнеса с партньори. В тази си роля той ръководи стратегическото разрастване на своите услуги за хостинг, производителност и сигурност чрез дистрибутори и партньори. Комбинирайки този опит със своя опит в разработването на продукти, Пулвърмулър е експерт в разработването на успешни пазарни стратегии в областта на облачния бизнес, особено чрез доставчици на услуги, канали за препродажба и стратегически съюзи. Преди това е заемал изпълнителни ръководни роли като главен изпълнителен директор на Host Europe GmbH и главен изпълнителен директор на Host Europe Group (HEG), където преди това е бил главен оперативен директор.

    „Развълнуван съм да се присъединя към екипа на Acronis, да се свържа с нашата огромна партньорска мрежа и да продължа визията на Сергей за предоставяне на адаптивни в индустрията услуги за киберзащита,” каза Пулвърмулър. „Acronis е готов да пренареди пазарите за защита на данните и киберсигурността, като същевременно предефинира как доставчиците на услуги използват дистанционното наблюдение и управление и услуги за автоматизация на професионални услуги. Очаквам с нетърпение да допринеса със своите знания и опит в бизнеса с доставчиците на услуги, за да се уверя, че се възползваме напълно от тази възможност.”

    Пулвърмулър стартира в компанията в ключов момент. Acronis наскоро получи над 250 милиона долара инвестиция от CVC Capital Partners VII и други, при което компанията беше оценена на над 2,5 милиарда долара. В допълнение към ускоряването на развитието на своите технологии и продукти, компанията планира да използва тази инвестиция, за да засили още повече своите инициативи за излизане на пазара - област, в която Пулвърмулър има задълбочен опит - чрез разширяване на широката си партньорска мрежа, която включва доставчици на управлявани услуги (MSP), доставчици на управлявани услуги за сигурност (MSSP), хостинг партньори, облачни дистрибутори, облачни агрегатори, доставчици на мрежови услуги и други.

    Председателят на борда на директорите на Acronis, Рене Бонвание, коментира: „След като добави повече от 1,5 милиарда долара за оценка през последните 18 месеца, Acronis се намира в огромната траектория на растежа благодарение на стратегията за киберзащита, пусната в действие от Сергей. Предвид експертизата на Патрик в подпомагането на компаниите с бърз растеж и доказан успех в среда, ориентирана към партньори, ние сме уверени, че той ще ускори растежа на Acronis и ще подготви компанията за следващия етап.”

    Като основател и най-голям акционер на Acronis, Сергей Белоусов ще продължи да участва в компанията като член на Съвета на директорите и Chief Research Officer на Acronis, ръководейки технологията и стратегията за научните изследвания. Той ще се съсредоточи върху усъвършенстваните технологии на компанията, включително автономните изследвания, управлението на данни, кибермрежата, киберплатформата и корпоративните продукти, както и върху разработването на университетска програма за връзки на Acronis, включително с Schaffhausen Institute of Technology (SIT) в Швейцария, който основава през 2019 година.

    „Гордея се с успеха на Acronis до момента и вярвам, че сега е идеалния момент да предам щафетата на Патрик. Направихме задълбочено търсене за изключителен лидер и успешната репутация на Патрик, партньорския му подход и оперативната му експертиза очевидно бяха силните му страни. Той има опита да продължи да прокарва мисията на Acronis, да подобри нашите операции и да изгради поток от приходи от няколко милиарда долара - издигайки организацията, продуктовото портфолио и нашите партньорства на следващото ниво”, каза Сергей Белоусов. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    18 април 2024, 16:05
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    18 април 2024, 15:57
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство