петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1823 прочитания

  Байер анонсира промени в мениджмънта на компанията в България

  Люба Паунова е новият Управител на Байер България ЕООД, Хорхе Левинсон поема позицията Търговски директор Фармацевтични продукти за България
  06 юли 2021, 12:42 a+ a- a

  От началото на юли 2021 г. Люба Паунова е Управител на Байер България ЕООД. Тя ще съчетава позицията със сегашната си на Ръководител Човешки ресурси за групата държави Румъния, България и Молдова. По същото време Хорхе Левинсон поема позицията Търговски директор Фармацевтични продукти за България, която ще съчетава с настоящата си на Търговски директор Фармацевтични продукти за Ръмуния и Молдова. 

  Досегашният Търговски директор Фармацевтични продукти и Управител на Байер България Екатерина Карпузова продължава професионалното си развитие в Байер Фармацевтични продукти на позиция Мениджър бизнес операции и иновации за регион Източна Европа, Близкия Изток и Африка, базирана в Базел, Щвейцария. 

  „Тази роля е голяма чест и възможност, но също така представлява и голяма отговорност. Ще се фокусирам върху поддържането на имиджа на Байер на социално отговорна организация, бизнес партньор и работодател, реализирайки визията на компанията „Здраве за всички, глад за никого“, каза Люба Паунова. Тя се присъединява към Байер през 2015 година като Ръководител Човешки ресурси за групата държави Румъния, България и Молдова. Преди това е заемала ръководни позиции в сферата на човешките ресурси в Алфа Финанс Холдинг и Юробанк И ЕФ Джи България. Люба има магистърска степен по „Стратегическо управление“ от Софийския университет и е член на Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

  „Ние в Байер се ангажираме да предоставяме иновативни терапии на пациентите и работим, за да осигурим допълнителна стойност на нашите клиенти и партньори, за да подобряваме непрекъснато достъпа на пациентите до лекарства. За мен е чест да допринеса лично за тази мисия в България“, коментира Хорхе Левинсън. Той започва кариерата си във фармацевтичната индустрия през 2005 г. в Байер Испания. По време на 16-те години в компанията е заемал ръководни позиции в различни държави, включително Украйна, Мароко, Иран и Германия. Хорхе има диплома по „Бизнес администрация и компютърни системи“ и магистърска степен по „Управление на веригата за доставки и маркетинг“.

  Устойчивост и резултати в групата държави Румъния, България и Молдова 

  Местните операции на Групата държави достигнаха оборот от над 357 милиона евро през 2020 г., от които направление Кроп Сайанс има 62%, Фармацевтични продукти – 29%, а Безрецептурни продукти – 9%. С производствената база за семена в Синещ, Румъния, износът на семена на Байер за 2020 година достигна над 43 милиона евро. Служителите на Байер в трите държави са над 480, а основните офиси на компанията са в Букурещ и София. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 6 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 12 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 13 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство