събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7461 прочитания

    Доника Ризова е новият директор „Комуникации“ на Сдружението за модерна търговия

    Доника има над 20-годишен опит в журналистиката и връзките с обществеността
    06 юли 2021, 11:13 a+ a- a

    PR експертът и журналист Доника Ризова е новият директор „Комуникации“ на Сдружението за модерна търговия, съобщиха оттам.

    Приоритети в нейната работа ще са допълнително популяризиране на сдружението и изграждане на ползотворни отношения с всички заинтересовани страни – представители на институциите, медиите и бизнес общността. Важно направление в дейността ѝ ще бъде и повишаване на информираността за приноса на СМТ и неговите членове за стимулиране на българското производство, за развитие на българската икономика и за изграждането на модерна и прозрачна законодателна, финансова, бизнес и потребителска среда в България. Ризова ще работи и за популяризиране на добрите работодателски практики на търговските вериги и на приноса им за повишаване на качеството на живот на хората чрез активна подкрепа за развитието на корпоративната социална отговорност в страната.

    За постигането на тези цели ще помогне над 20-годишния опит на Доника Ризова в сферите на журналистиката и връзките с обществеността. Тя започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия Bulgaria on Air. По-късно е водещ на съботно–неделния сутрешен блок „Фамилно“. Като мениджър PR и КСО на медийна група „Инвестор“ работи активно по международната конференция "Образование и бизнес" и подкрепя редица каузи за насърчаване на четенето при децата, финансовата грамотност сред учениците и подпомага доброволчески инициативи в цялата страна.

    Доника Ризова е активен травъл блогър и автор на детска литература. Тя е и носител на награди, сред които „Златно перо” на СБЖ, наградата за телевизионна журналистика „Св. Влас”, отличието  „Златно сърце” на сп. „Бизнес лейди” и приз от медийния фестивал „Българската Европа”.

    Във връзка с назначението си на позицията директор „Комуникации“ на СМТ Доника Ризова заяви: „Приемам новата си позиция като кауза, тъй като вярвам че до хората трябва да достигат добрите новини за приноса на бизнеса за подобряване на средата на живот в България. Радвам, се че ще имам възможност да работя с някои от най-харесваните и разпознаваеми компании у нас и, че ще мога да популяризирам техните полезни за обществото инициативи и проекти.“

    Сдружението за модерна търговия, чиито комуникационни активности ще бъдат ръководени от Доника Ризова, обединява 12 от водещите ритейлъри в България: „Билла България”, „Ван Холдинг“ („Фантастико"), „Дайхман търговия с обувки", „дм България", „Доверие - Брико” ("Мосю Бриколаж"), „ИКЕА – България“, „Кауфланд България” , „Лидл България”, “Максима България” („Т MARKET"), „ПЕПКО България“, „ПроМаркет" и „Хиполенд". Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подкрепа за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 17 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство