петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2673 прочитания

  Промени в ръководството в BASF България

  Аднреас Лиър стъпва в длъжност като управляващ директор на компанията у нас след Марина Буковац
  02 юли 2021, 13:13 a+ a- a

  Бордът на директорите в BASF е одобрил ново мениджърско устройство в компанията у нас, назначавайки Андреас Лиър, Едита Хипова и Станислава Домусчиева като нови управляващи директори, ефективно от 1-ви юли.

  Андреас Лиър е част от BASF от 1992. Кариерата му е главно свързана с мениджърски позиции в Русия, Южна Африка, Близкия изток, Китай, Турция, Украйна, Молдова и Румъния. Владее немски, английски, руски, полски и румънски език. Той е и управляващ директор в BASF Румъния.

  ‟Приветствам възможностите и предизвикателствата на българския пазар. С плана за действие на Зеления пакт на Европейската комисия много неща ще се изменят и ние трябва да си съдействаме с всички заинтересовани страни, за да осигурим успех за потребителите и за България. Множеството ни цели остават същите – да продължим да развиваме присъствието си и да утвърдим целите на BASF Group – Създаваме химия за устойчиво бъдеще,“ сподели Андреас Лиър.

  Андреас Лиър стъпва в длъжност на мястото на Марина Буковац, която успешно водеше BASF ЕООД в продължение на пет години. Той ще съсредоточи отговорностите си върху пазарния подход и връзката със заинтересовани лица.

  Едита Хипова се присъединява към BASF през 1993. Тя заема ролята управляващ директор в BASF в Словакия, а от 2005 година е завеждащ финанси за централна и югоизточна Европа. В България тя ще съблюдава административната част на компанията.

  Станислава Домусчиева се присъединява към BASF през 2019 в ролята на финансов мениджър за страната. В новото устройство тя ще отговаря за вътрешните и правните процедури на компанията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 5 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 11 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 12 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство