петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4511 прочитания

    Цветанка Минчева е новият главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

    Тя е избрана и за председател на Управителния съвет на банката
    15 юни 2021, 13:50 a+ a- a

    Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласува назначението на Цветанка Минчева за председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Назначението подлежи на одобрение от Българската народна банка и регистрация в Търговския регистър.

    След получаване на всички одобрения от регулаторите и вписване по партидата на банката в Търговския регистър, Цветанка Минчева официално ще заеме новата позиция. 

    Цветанка Минчева започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. 

    От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.

    От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката. 

    През 2017 г. Цветанка става Директор Глобално банково обслужване като успешно реализира множество стратегически и трансформационни проекти.

    От юли 2020 г. заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния. 

    Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

    Цветанка Минчева, понастоящем зам. главен изпълнителен директор в УниКредит Банк Румъния, ще поеме поста от Теодора Петкова, която в началото на май беше назначена за Директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично за Русия. До вписване на назначаването на Цветанка Минчева в Търговския регистър, Теодора Петкова ще изпълнява двете позиции, на Председател на УС и Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и Директор на УниКредит за Източна Европа.

    „Много се радвам, че Цветанка поема нова роля, след като успешно премина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, така и в Румъния, като винаги е демонстрирала силна ангажираност и фокус върху резултатите“, коментира Теодора Петкова, Директор на УниКредит на Източна Европа. И допълва: „Тя е опитен лидер във финансовия сектор, има задълбочени познания и разбиране за бизнеса и правилните лидерски умения, за да продължи успеха на УниКредит Булбанк. Щастлива съм да я приветствам у дома в новото ѝ роля и се радвам, че е избрана от нашата вътрешна линия за развитие, което показва постоянния ни ангажимент към хората и потвърждава вниманието ни към многообразието и баланса между половете.“ 

    Обслужвайки повече от 1 млн. клиенти, УниКредит Булбанк е водеща банка на българския пазар като е номер едно по активи (24,8 млрд. лв.), депозити (19,7 млрд. лв.) и корпоративни заеми (8,7 млрд. лв.) към края на март 2021 г. Банката е част от групата на УниКредит, паневропейска търговска банка. УниКредит предлага както местна, така и международна експертиза на своите клиенти, като им осигурява достъп до водещи банки на своите 13 основни пазара чрез европейската си банкова мрежа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения. Възползвайки се от международна мрежа от представителства и клонове, УниКредит обслужва клиенти в други 16 страни по света.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 18 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 21 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк