петък, 03 декември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  916 прочитания

  Българка е първият европейски координатор по въпросите на младежта

  Биляна Сиракова беше представена от еврокомисар Мария Габриел
  01 юни 2021, 14:52 a+ a- a

  Българският еврокомисар Мария Габриел представи първия Координатор на ЕС по въпросите на младежта Биляна Сиракова. Ролята на координатора е свързана с вземането предвид на идеите на младежите в процеса на създаването на политики на европейско ниво. Акцент на дейността му ще бъде подкрепата за вътрешното сътрудничество в Европейската комисия по тези въпроси и разширяване на форматите за обмен на идеи сред младите хора.

  "С гордост споделям, че първият координатор на ЕС за младежта е Биляна Сиракова. Очаквам от работата на Европейския координатор добра координация, изпреварващи действия и даване на видимост. На първо място, координация за това отделните политики в ЕС да допринасят за реализиране на амбициите на младите хора в Европа. Второ, изпреварващи действия за активно участие на младежите във водещи за ЕС инициативи, каквито са например „Новият европейски Баухаус“ и Конференцията за бъдещето на Европа. Даването на видимост е свързано с обединението на младите хора зад конкретни идеи, които благодарение на инициативите на ЕС, могат да бъдат интегрирани и в политиките на национално и местно ниво“, отбеляза Мария Габриел.

  Позицията на Координатор на ЕС по въпросите на младежта е част от предложенията на Европейската комисия в рамките на Стратегията на ЕС за младежта за периода 2019-2027.

  Координаторът ще работи с различните заинтересовани страни, за да осигури съгласувана комуникация с младите хора, както и да представя на вниманието им инициативите на ЕС от интерес за тях. Той ще има възможност да изслушва младите хора, да ги насърчава да участват в консултациите и в обмена на идеи, организирани от Европейската комисия, да осигурява подкрепа за дейности свързани със сътрудничеството в сферата на младежта. По този начин Координаторът ще спомогне за засилване на полезните взаимодействия между политиките и действията на Европейския съюз в полза на младите хора.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Dronamics набра 6 млн. лв. при IPO-то си
  Това е шестото успешно IPO на пазар beam на Българската фондова борса
  преди 13 часа
  ЕК одобри увеличение на капитала на Фонда на фондовете от 11,2 млн. евро
  То ще се използва за издаване на гаранции по заеми, отпуснати от финансови посредници на малки и средни предприятия
  преди 14 часа
  Кацаров: От понеделник всички на училище
  Няма омикрон в страната, от понеделник се възстановяват плановите операции
  преди 15 часа
  Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лв. на Черен петък и Кибер понеделник
  По време на популярния период за предпразнично пазаруване технологичната компания продаде над 400 000 устройства за автоматизация на дома
  преди 15 часа
  Италианската DHH придоби 60% от българската "Еволинк"
  Стойността на сделката е 2.45 млн. евро, има възможност за придобиване и на останалите 40% през 2025