четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3577 прочитания

    Петя Ангелова е новият Главен финансов директор на Група Софарма Трейдинг

    Тя има над 20 години опит във финансите и ръководните дейности
    15 април 2021, 10:24 a+ a- a

    От средата на април Петя Ангелова пое поста Главен финансов директор на Групата Софарма Трейдинг. В тази си роля тя ще отговаря за финансово-счетоводните операции и процесите по контролинг и бюджетиране. Петя е доказан професионалист с над 20 години опит и със своята професионална експертиза ще участва активно в реализацията на стратегическите планове на Групата.

    В кариерния си път Петя Ангелова е заемала различни управленски позиции. Професионалното си развитие започва като счетоводител, но благодарение на своята отдаденост и опит се издига до Финансов мениджър и Главен счетоводител на „Болкан Минерал и Майнинг“ ЕАД. В периода 2007-2019 г. тя е част от ключовия мениджърски екип на групата на Swissport – най-големият независим доставчик на наземно обслужване в световен мащаб. В Swissport Bulgaria e заемала позицията на Финансов директор, а в последствие и на Оперативен директор. 

    Петя е била и Главен изпълнителен директор на Swissport Kazakhstan. В последните 2 години от кариерния си път в Swissport International ръководи глобални проекти, обхващащи цялата мрежа на групата в над 50 държави. Преди да се присъедини към Софарма Трейдинг тя управлява проекти на ниво група в „Aviapartner Holding“ – един от водещите независими доставчици на наземно обслужване в Европа с централен офис в Брюксел.

    Петя Ангелова е магистър по Счетоводство от Университета за национално и световно стопанство, притежава диплома по Финансово управление от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) във Великобритания, както и сертификат за Управление на проекти PRINCE2 от AXELOS, Манчестър.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 10 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 10 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 10 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 12 часа
    преди 15 часа