вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4213 прочитания

    Юлия Юргакиева е новият изпълнителен директор на Агенция за събиране на вземания

    Тя поема поста от 1 май
    12 април 2021, 11:21 a+ a- a

    Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), част от водещата в Европа компания за изкупуване на вземания - норвежкият B2Holding. Досегашният директор „Корпоративни и обезпечени вземания“ на дружеството ще поеме официално поста от 1 май и ще замени Димитър Бончев, който се оттегля след 8 години в мениджмънта на компанията и 15 години в сектора на управление на вземания. Промяната предстои да бъде отразена в Търговския регистър.

    Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ) е сред най-големите компании в изкупуването на вземания в България. АСВ е част от B2Holding, една от водещите групи в Европа в сектора на придобиване на просрочени задължения с дейност в 22 държави.

    „От името на борда благодаря на Димитър за всеотдайната му работа, неимоверните усилия, високите резултати и професионализъм. Той и екипът му са в основата на възхода на АСВ през годините и имат огромен принос не само за утвърждаването на компанията сред лидерите на пазара, но и на самия сектор като цяло. Не случайно новият СЕО на АСВ ще бъде един от този екип. Поздравявам Юлия Юргакиева за новия пост и ѝ благодаря за това, че прие. АСВ е важна част от структурата на B2Holding. Опитът и експертизата, която Юлия притежава в сектора, включително и като част от мениджърския екип на АСВ, постиженията ѝ в компанията, солидните ѝ познания в правната материя, в комбинация с лидерските ѝ качества, са предпоставка тя да продължи възходящото развитие на дружеството. Вярваме, че Юлия има необходимия капацитет да ръководи една от водещите компании в сектора за управление на вземания в България, както и волята да приложи нови идеи и модели, с които да направи услугите ни още по-добри за нашите клиенти и партньори”, коментира Адам Парфиниевич, председател на съвета на директорите на АСВ и ръководител „Управление на необезпечени активи“ на B2Holding.

    Димитър Бончев

    „За мен беше чест да участвам в изграждането и развитието на АСВ. Радвам се, че акционерите отново заложиха на човек от ръководството на дружеството, който да поеме поста на изпълнителен директор. Юлия притежава необходимите лидерски качества и умения да продължи възходящото развитие на АСВ. Ще ѝ помагам и ще я подкрепям, докато има нужда“, каза Димитър Бончев.  

    „Привилегия и отговорност е да поема управлението на жизнеспособна, с висока ликвидност и добре капитализирана компания. АСВ има капацитет да затвърди ролята си на ключов участник на пазара на управление на вземания. Целта ни е да сме доверен партньор на нашите клиенти и мост между кредиторите и клиентите с необслужвани задължения, намирайки решения и за двете страни, използвайки всички модерни технологии за целта“, коментира Юлия Юргакиева. 

    Юлия Юргакиева започва работа в АСВ през 2013 г. като първоначално е ръководител на отдел „Съдебни вземания“. Под нейно ръководство отделът постепенно се разраства до дирекция с близо 100 души персонал. След това е директор „Корпоративни и обезпечени вземания“. Тя е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 3 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 6 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 7 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд