четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2518 прочитания

    Д-р инж. Боряна Манолова бе избрана за председател на Съвета на настоятелството на Висшето училище по телекомуникации и пощи

    24 февруари 2021, 09:39 a+ a- a

    Д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония, бе избрана за председател на Съвета на настоятелите на Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) на неговото първо заседание. 

    След избирането през 2019 година на първата жена-ректор на висшето училище – проф. д-р Миглена Темелкова, д-р Боряна Манолова допълва дамския ръководен екип на учебното заведение като първата жена-председател на Съвета на настоятелите му.

    Кандидатурата на д-р Манолова бе предложена от Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България" ЕАД. „Г-жа Манолова носи необходимите лични качества и опит в професионалните ангажименти“, заяви Александър Димитров, като изтъкна нейните успехи и членство в управителните съвети на престижни организации. Д-р Манолова е председател на Съвета на жените в бизнеса в България, член на УС на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), член на УС на Българската минно-геоложката камара, както и заместник-председател и член на управителния съвет на КРИБ.

    Кандидатурата ѝ беше подкрепена с пълно единодушие и от останалите членове на настоятелството на висшето училище - Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие", доц. д-р Наталия Футеков,- управляващ партньор в erp.bg, Деян Дънешки, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Български пощи" ЕАД, и Мариян Ников, представител на Студентския съвет на Висше училище по телекомуникации и пощи.

    Според ректора на Висше училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова, жените отдавна са доказали качествата си и като добри организатори, и като добри управленци. „Изборът на доктор Манолова като председател на Съвета на настоятелите на висшето училище е потвърждение за здравата връзка, която съществува при нас между наука, образование и бизнес. Тази своеобразна триада няма как да е факт, ако не се опосредства от реалния бизнес, чийто представители са всички членове на настоятелството ни. В лицето на своите настоятели ние имаме приятели, с които ръка за ръка вървим към надграждане на нашия образователен продукт към по-висока конкурентоспособност и разпознаваемост. В партньорство с най-големите глобални ИТ, технологични и телекомуникационни компании, чийто представители са нашите настоятели, ние ежедневно надграждаме компетентностите и практическите умения на нашите студенти. Вярвам, че всеки един от настоятелите ни е иноватор, а с визионер като д-р Манолова съм убедена, че Висшето училище по телекомуникации и пощи е на път да се утвърди като безспорен лидер не само в българското образователно пространство“, каза проф. Темелкова.

    „Високо оценявам доверието, което ми гласува Настоятелството. Уверена съм, че мога да разчитам на подкрепата на цялата академична общност, за да работим заедно за напредъка на Висшето училище по телекомуникации и пощи“, коментира главният изпълнителен директор на Siemens България. „Сред приоритетните ни задачи е задълбочаването на връзката „образование – бизнес“ и осигуряването на инвестиции в материално-техническата база чрез развитие на лаборатории, лекционни и компютърни зали. А това няма как да не повиши качеството на образователния продукт“.

    Конституирането на настоятелството съвпада с навършването на 140-години от основаването през 1881 година с указ на княз Александър Батенберг на Държавното телеграфо-пощенско училище, чийто наследник днес е Висшето училище по телекомуникации и пощи.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 2 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 2 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 3 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 3 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС